Bylyder_ill. (Foto: Jarle Nyttingnes)

Penderecki til NMHs Bylyder

I NMHs konsertserie Bylyder kommer komponisten Krzysztof Penderecki for å dirigere musikere og sangere fra Musikkhøgskolen og Barratt Due musikkinstitutt fredag 23. og lørdag 24. januar.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

76 år gamle Penderecki blir regnet for å være en av de mest kjente nålevende komponistene, o omtales som en innovatør innenfor vestlig samtidsmusikk. Deretter har hans bruk av en mer konvensjonell musikkstil etter 1975 utfordret en generasjon komponister og deres syn på samtidsmusikken.
— Det er en stor begivenhet at Penderecki kommer, og vi ser med forventning fram til å oppleve ham dirigere egne verker, sier rektor ved Norges musikkhøgskole, Eirik Birkeland i en pressemelding.
Pendereckis musikk er tett knyttet til Polens nære historie. Hans mange kirkemusikalske verker er inspirert av tradisjonelle folketoner og påvirket av en polsk katolsk kirkemusikk. På den måten ble musikken hans samlende i den turbulente perioden da kirken og fagbevegelsen kjempet mot det kommunistiske regimet på 1970- og 80-tallet. Blant hans mest kjente verker er Lukaspasjonen og Threnody to the Victims of Hiroshima, et minneverk for ofrene etter atombomben som utslettet en hel by i Japan.
I løpet av prosjektuken ved Musikkhøgskolen skal Penderecki undervise studentene ved skolen og dirigere et stort, sammensatt orkester bestående av Musikkhøgskolens symfoniorkester og Barratt Dues symfoniorkester. Konserten inngår i Musikkhøgskolens konsertserie Bylyder.
Penderecki skal også veilede enkeltstudenter, og overvære en kammerkonsert med sine egne verker, hvor blant annet Musikkhøgskolens kammerkor synger.
Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev