Eikanger-Bjørsvik Musikklag

PANG i Bergen

PANG, skal det visstnok si når Eikanger-Bjørsvik musikklag inviterer til sommerkonsert under ledelse av Peter Szilvay. På programmet står verker av komponistene Torstein Aagaard-Nilsen, Ketil Hvoslef, Magnar Åm og Knut Vaage. Konserten 5. juni i Teatergarasjen i Bergen markerer avslutningen på EBMLs sesong.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Eikanger-Bjørsvik har oppkalt konserten etter verket «Pang» av Torstein Aagaard-Nilsen. Radøy-komponisten skrev stykket for janitsjarkorps i 1998, men den versjonen som skal framføres lørdag, er en for brassband som Manger Musikklag bestilte året etter.

«Graffiti» av Knut Vaage fikk Edvard-prisen i 2003 og var pliktnummer i NM for brassband i 2004. «Aubade» av Torstein Aagaard-Nilsen var pliktnummer under EM i Bergen i fjor. «Håkonsiana» av Ketil Hvoslef ble skrevet som en overture til Håkonarspelet, som blant annet ble fremført på Seim i Nordhordland. En gruppe fra EBML urfremførte verket i 1996. EBML har tidligere fremført «Song for messingblåsarar og slagverk» av sunnmøringen Magnar Åm under Dei Nynorske Festspela i Volda og Ørsta.

Peter Szilvay har studert bratsj og direksjon ved Norges Musikkhøgskole og tok sin eksamen med Kringkastingsorkesteret i 1996. Szilvay har dirigert flere konserter med symfoniorkestrene i Trondheim, Stavanger, Bergen og Kristiansand, og er en populær gjest i Eikanger-Bjørsvik.

Komponist Torstein Aagaard-Nilsen vil selv være tilstede i Teatergarasjen og lede publikum gjennom konserten som konferansier.

Eikanger-Bjørsvik musikklag hører hjemme i Lindås kommune nord for Bergen. Korpset ble etablert 28. februar 1949, og som navnet forteller var de opprinnelig to selvstendige korps, fra de to nabobygdene Eikanger og Bjørsvik ved Osterfjorden. I 1969 startet et samarbeid, og to år seinere resulterte det i full sammenslåing – en fusjon som i ettertid har blitt omtalt som Norges mest vellykkede. I 1988 ble Eikanger-Bjørsvik Musikklag det første korpset utenfor Storbritannia som gikk til topps i Europamesterskapet i brassband i Luzern, Sveits. Musikklaget vant også det påfølgende EM på hjemmebane i Grieghallen. Siden har Eikanger-Bjørsvik deltatt i tre EM, med to andreplasser og en fjerdeplass som resultat.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev