Kjell Hillveg - Åpning av Musikkvarehuset.no 2006

Oslos nye musikkvarehus

Med kåseri, konsert og kanapeer ble åpningen av Musikkvarehuset.no markert på en tilstelning i Kirkegt. 30 i går ettermiddag. Her har Musikk-Huset, Norsk Musikforlag og Tonika forent krefter og satset på et nytt varehus med salg av både CD’er, noter og musikklitteratur. Butikken åpner offisielt i dag kl. 12.00. Nettbutikken åpnet i går.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Mens det verden over har vært en solid nedgang i antall musikkforretninger, av det slaget som selger både noter og lyd, har Oslo kunne skryte av å ha to musikkforretninger, med bare noen meters avstand, på selve hovedgaten, Karl Johan. Den epoken er over. Men det spørs om ikke en minst like interessant epoke er begynt:

Litt lenger ned i samme gate, og like rundt hjørnet i Kirkegata har de to tidligere konkurrentene Norsk Musikforlag og Musikk-Huset forent krefter med korps- og blåsemusikkspesialisten Tonika, og samlet seg til et spennende fellesskap over to etasjer. Musikk-Huset tjuvstartet i lokalene i høst, mens den offisielle åpning av hele varehuset finner sted i dag kl. 12.00.

Som seg hør og bør var åpningsmarkeringen onsdag 25. januar preget av levende musikk: Teilmans Festmarsj for firhendig klaver åpnet kalaset, etterfulgt av taler av Norsk Musikforlags direktør Leif Dramstad og styreformann Tom Stavanes. Amanuensis Øyvind Norheim ved Nasjonalbiblioteket ga deretter et kåseri om norsk musikkforlagshistorie. Fremtidens kunder var representert med en gruppe Suzuki-musikanter under ledelse av Anne Berit Halvorsen. Leder av den klassiske CD-avdelingen, Kjell Hillveg foretok deretter en liten tjuvstart på Mozartjubileet, etterfulgt av en Mozart-sonate for klaver foredratt av Christian Ihle Hadland.

Den lyse og luftige butikkens første etasje er viet til populærmusikk og jazz i form av CD’er, DVD, noter og bøker. Her finner man også musikk for barn, world music m.m. I andre etasje finner man avdelingen for klassisk musikk og korps med noter, litteratur, CD’er og DVD.

— Jeg er veldig bekvem med denne løsningen, sier lederen for Norsk Musikforlags klassiske CD-avdeling, Kjell Hillveg. – Å ha et så stort fellesskap for hele det klassiske feltet samlet på ett gulv er en klar styrking. Her kan jeg sende kunder rett videre til avdelingen for noter og musikkliteratur i samme etasje når det trengs.

Det er ikke bare Oslo befolkning som skal nyte godt av butikken. En del av nysatsingen er nettbutikken Musikkvarehuset.no, som ble lagt ut på nettet i går. På denne vil man etter hvert kunne søke blant tusenvis av noter, musikkbøker, CDer, DVDer og rekvisitter. Utleggelsen av de tre foretakenes omfattende varelagre foregår for fullt, og det vil nok ta litt tid før alt er tilgjengelig på nettet. Men det er allerede nå fullt mulig å handle på websiden. Og det som ikke ligger ute ennå får man hjelp med på mail og telefon.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev