Arve Tellefsen 2006/www.arvetellefsen.no

Oslo Kammermusikk Festival: Klart program

Oslo Kammermusikk Festival har presentert sitt program for årets festival som går av stabelen 12. – 22. + 25. august. Festivalen ledes av Arve Tellefsen, og arrangeres i år for 19. gang og byr på i alt 29 konserter.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Oslo Kammermusikk Festival har helt siden starten i 1989 hatt som ambisjon å presentere spennende musikk fra alle epoker med spennende kunstnere i spennende lokaler for et så stort publikum som mulig. I år kan vi by på et spesielt flott festivalprogram, hvor høydepunktene står i kø. Hjertelig velkommen til mange store opplevelser!, sier Arve Tellefsen i en pressemelding.

Festivalen presenterer blant annet den kanadiske pianisten Angela Hewitt, som legger åpningen av sin 14 måneder lange verdensturne til Universitetets Aula og Oslo Kammermusikk Festival. Hewitt, som av tidsskriftet The Gramophone har blitt utropt til «piano’s cult figure», vil over to kvelder spille hele Bachs «Das Wohltemperierte Klavier» bok I og II. Leif Ove Andsnes skal spille samm med Ungdomssymfonikerne i Oslo Konserthus.

Bratsjistene Kim Kashkashian og Lawrence Power kommer også til festivalen. Sistnevnte er også med i The Nash Ensemble fra London som kommer til Oslo Kammermusikk Festival. Kim Kashkashian blir bl.a. å høre i samspill med Håvard Gimse, medlem av festivalens kunstneriske råd, i Universitetets Aula. Av andre ensembler finnes det spanske vokalensemblet Musica Ficta og Quatuor Mosaïques, i følge festivalen av mange holdt som verdens ledende strykekvartett på historiske instrumenter. Sistnevnte vil blant annet kunne oppleves i Slottskapellet.

I tillegg til konserter i byens tradisjonelle konsertlokaler, er en av festivalens tradisjoner å åpne nye rom for musikk i byen. I år er Cafeteatret på Grønland nytt konsertlokale. Stedet, som opprinnelig var en metodistkirke fra 1896, har blitt pusset opp og Oslo Kammermusikk Festival inviterer publikum til cafékonsert med blant andre Arve Tellefsen.

Engegårdkvartetten blir å oppleve i Oslo Militære Samfund, et murhus i nyromantisk stil fra 1878 som ligger like ved Akershus Festning, og publikum inviteres til konsertopplevelse i hagen på Villa Grande der POING, Maja Ratkje og Rolf Lislevand møtes på tvers av etablerte sjangere. Sistnevnte blir også blant annet også å oppleve i konserten «Bare Vivaldi» i Uranienborg kirke, der Lislevand vil traktere både lutter og mandoliner i samspill med sitt ensemble.

17. august fremfører Oslo Sinfonietta nyskrevne verker av unge norske komponiststudenter samt verker av Webern på Parkteatret Scene. Jan Erik Vold og Erik Kapstad framfører kosnerten «Drømmemakeren sa», og lørdag 18. august blir det barneforestilling i Oslo Konserhus med Saint-Säens «Dyrenes karneval». Her vil dansere fra Jorunn Kirkenær barneballett samt en rekke norske musikere sørge for liv i både svaner og løver.

De siste årene har festivalen også viet en hel dag til én spesiell komponist, og i år er det Schumann som står for tur. Fra frokost til midnatt 19. august vil det spilles konserter med musikk av komponisten i Slottskirken på Akershus Festning. Denne dagen avsluttes med «Liederkreis» og «Dichterliebe», fremført av den tyske tenoren Werner Güra, av noen utropt som den nye Fischer-Dieskau. For de sanginteresserte blir det også konserter med Randi Stene, Silvia Moi og Ann-Helen Moen under festivalen.

Dette i følge en pressemelding.

Se hjemmesiden Oslo Kammermusikk Festival for mer informasjon.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev