Berit Opheim

Oslo kammerkor med folketoner for kor

I anledning Oslo kammerkors forestående reise til det 7.verdenssymposiet for kor i Kyoto, Japan, får publikum en smakebit av turnérepertoaret i Gamle Aker kirke, søndag 19.juni. – I internasjonal korsammenheng er det å bli invitert til verdenssymposiet i kormusikk den aller største ære, heter det fra Kammerkoret, som også skal ha med seg kvederen Berit Opheim på sommerens konserter.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Oslo kammerkor har siden 1992 jobbet med folketoner for kor. I dette nybrottsarbeidet har koret åpnet for en større variasjon og bredde i korets folkemusikalske uttrykk.

Ved hjelp av kvederene Sondre Bratland og Berit Opheim har koret tatt med seg kvederens individuelle klang og ornamentering inn i ensemblet. Samarbeidet har resultert i et hundretalls konserter samt de kritikerroste Cd-platene ”Dåm” og ”Bergtatt” (”Bergtatt” ble spellemannsprisnominert). På konserten søndag kveld får vi høre religiøse folketoner sunget «vart, varmt og inderlig», i følge presseskrivet Ballade har mottatt.

For folketonearbeidet har Oslo kammerkor mottatt Norges korforbund sin korpris i 2004, og de er i år invitert til Verdens syvende korsymposium i Kyoto, Japan. Dette symposiet er en verdenskongress for dirigenter, kor og kormusikk, og Oslo Kammerkor er ett av 8 kor fra Europa som er invitert som gjester. Også Nordic Voices vil i denne anledningen ta den lange turen til Solens rike.

Grete Pedersen dirigerer koret både på konserten i Gamle Aker kirke, og i Japan senere i sommer. Hun er en av Nordens mest markante dirigenter både regionalt og internasjonalt. Hun dirigerer også Det Norske Solistkor. Gjennom arbeidet som førsteamanuensis i kordireksjon ved Norges Musikkhøyskole har hun en sterk sentral posisjon i norsk korliv.

På symposiet vil koret være med på konserter og seminarer. I tillegg planlegger koret egne konserter i andre japanske byer, bl.a. Tokyo, Kobe og Hiroshima.

Koret har deltatt i mange internasjonale prosjekter tidligere. På oppdrag fra UD representerte koret Norge under markeringen av år 2000 i Israel og Palestina. Koret har ved flere anledninger presentert norsk folkemusikk på festivaler i Baltikum, og har deltatt på festivaler i Frankrike, Tyskland og i Norden.

— I internasjonal korsammenheng er det å bli invitert til verdenssymposiet i kormusikk den aller største ære, heter det på Kammerkorets hjemmesider.

Berit Opheim er i dag en våre mest anerkjente og etterspurte kvedere. Hun virker som frilansmusiker sammen med de fremste norske musikere innen flere sjangere. I tillegg underviser hun ved Norges musikkhøgskole, Ole Bull Akademiet på Voss og Høgskolen i Bergen

Oslo kammerkor med Berit Opheim

Sted : Gamle Aker kirke, Oslo
Tid : Søndag 19.06.2005, kl 20:00
Dirigent : Grete Pedersen

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev