Ole Edvard Antonsen, 2005 (Fra www.oea.no)

Ole Edvard Antonsen: – Gleder meg til 2005-konserten!

Årets desidert mest omfangsrike musikkfestival er 2005-festivalen, som samler hele 12 000 korpsmusikanter i Oslo for å feire at det er 100 år siden Norge ble selvstendig nasjon. En av de mange etablerte artistene som skal opptre i løpet av Festivalen, er Ole Edvard Antonsen – som vil kunne opppleves både under Gallakonserten i Konserthuset, og under den store festkonserten i Holmenkollen. – Jeg gleder meg veldig til å spille for alle korpsmusikantene, sier Antonsen, som fremdeles er ivrig korpsentusiast.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Av Bjørn Erik Beitnes

Ole Edvard Antonsen er en av våre aller beste og mest berømte musikere. Under 2005-festivalen skal han opptre både under Gallakonserten i Konserthuset, og under den store festkonserten i Holmenkollen.
For 12 år siden sto Ole Edvard på scenen i Lysgårdsbakkene på Lillehammer under NMFs ”Spill Levende”-festival. Han hadde nettopp hatt sitt store gjennombrudd, og var på alles lepper. Trompetisten fra Hamar, som var godt kjent i musikermiljø, hadde solgt 100 000 eksemplarer av platen ”Tour de Force” på den tiden, en plate som totalt solgte i 140000 eksemplarer.

Siden den gang har Ole Edvard turnert både i inn- og utland, og har på det meste hatt 250 reisedager i året. De siste årene har vi ikke sett så altfor mye til ham her i Norge. Han turnerer fremdeles omtrent halve året, men det meste av tiden spiller han utenfor våre grenser. Nylig kom han hjem fra Japan, hvor han har hatt mange reiser de senere årene.

Begynte som 5-åring

Som 5-åring fikk Ole Edvard sin første kornett, og med god hjelp fra musikerpappa Odd R. lærte han å spille. Han kom inn i hovedkorpset i Hamar Guttemusikkorps mens han bare var 6,5 år gammel. Med mange år i korps, har han flere gode festivalminner.

— Jeg husker veldig godt janitsjarfestivalen på Hamar. Den varte i halvannen uke hvert andre eller tredje år, og da var det stor stas. Det ble liv og røre i ”Janitsjarbyen”, med det som hørte til. Noe av det jeg husker best med festivalene var muligheten til å treffe andre musikanter….og drillpiker, legger han til med et smil.

Hva synes du er det fineste med å delta på festivaler?

— Du reiser vekk fra vante omgivelser, og får spille på nye steder. Du har en kjempemulighet til å høre andre spille, og andre får hørt på deg og ditt korps.

Ole Edvard synes det er viktig at vi som spiller musikk blir flinkere til å lytte til hverandre.

— Man skal jo være turist også, men lytt til andre, så kommer det kanskje noen å lytter på deg også.

— Melodisk og rytmisk

Festivalkonserten for 12 år siden husker han godt. Han spilte en konsert med musikken fra ”Tour de Force”.

— Det er faktisk helt tilfeldig, men rett før festivalen kommer denne ut i ny utgivelse. Mange har spurt etter plata, og vi har derfor bestemt oss for å gi den ut på nytt med et bonusspor. Bonussporet kan du selv høre som avslutningsnummer under konserten i Holmenkollen.

Denne konserten vil for øvrig bestå av mye ny musikk, som, med unntak av avslutningsstykket, ikke er utgitt på plate før konserten.

— Det vil bli mye melodisk og rytmisk musikk sammen med komp, og jeg skal også gjøre litt sammen med Stavanger Brass Band. Dette blir moro, og jeg gleder meg veldig til å spille for alle korpsmusikantene, sier Ole Edvard, som fremdeles er ivrig korpsentusiast.

Hvis du vil lese mer om Ole Edvard kan du gå inn på websiden hans: www.oea.no.

Artikkelen er hentet fra Norges Musikkorps’ nettsider, og bringes her videre med velvillig tillatelse. 2005-festivalen vil årets største musikkarrangement her hjemme, og byr på en rikholdig program over de mange aktivitene som skal foregå på Ekebergsletta, i Holmenkollen og rundt om i hovedstaden. Du kan lese mer om årets store begivenhet for alle korpsinteresserte på denne siden.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev