BEK-logo

Nyansettelser og internasjonal Linuxworkshop på BEK

Nedleggingstruede BEK kjører videre med pedalen i bånn, selv om veien er litt humpete for tiden, forteller avtroppende daglig leder Trond Lossius. Senteret har nå ansatt ny daglig leder og ny leder for arbeidet med lyduttrykk. Roar Sletteland kommer inn som daglig leder, og svenske Eva Sjuve har fått jobben som leder for lyduttrykk. Samtidig arrangerer BEK en bred internasjonal konferanse om utvikling av programmer for lyd- og bildebehandling for kunst i Linux. Om kveldene blir det visninger på Landmark, og programmet kan du lese her.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Omstruktureringen kommer fordi Trond Lossius fra månedsskiftet går over i et stipendiat tilknyttet Kunsthøgskolen i Bergen, avdeling Kunstakademiet. – Stipendiatet er et samarbeid mellom Kunstakademiet, Griegakademiet og BEK. Endringen innebærer at jeg ikke kan fortsette inåværende stilling ved BEK, og den ble for en stund siden lyst ut som to 50%-stillinger, skriver Lossius i en pressemelding.

BEK mottok 7 søknader til stillingen som daglig leder. Roar Sletteland som ble ansatt har hovedfag i filosofi, og har i tillegg studert idéhistorie og kulturadministrasjon. Roar sitter også i styret for Ny Musikk Bergen. Han har begynt ved BEK allerede, og har mail-adresse roar@bek.no.

Til stillingen som leder lyduttrykk mottok BEK 9 søknader, og de har engasjert Eva Sjuve. Sjuve har en tverrfaglig bakgrunn. Hun har jobbet med musikk, scenekunst, film og video. Hun flytter til Bergen i nærmeste fremtid, og begynner i stillingen 1/12.

Trond Lossius vil gå inn i BEKs styre når han går av som daglig leder.

Til tross for at fremtiden for øyeblikket er litt usikker, arrangerer BEK i perioden 3.-9. november konferansen «p1k531» (piksel). Temaet er utvikling av programvare for bearbeiding av lyd og bilde, og en rekke internasjonalt anerkjente kunstnere og programmerere vil delta. På kveldstid vil de presentere sine arbeider på Landmark.

Oppmerksomheten omkring BEK har i den siste tiden vært rettet mot trusler om nedleggelse på grunn av manglende statsstøtte. Men BEK lar seg ikke stoppe – ”p1k531”-konferansen er den største senteret noen gang har arrangert. Deltakere fra Norge, England, Nederland, Frankrike, Østerrike, USA, Italia og Japan vil arbeide i en uke med å samordne programvare for sanntids videobehandling på Linux-plattform.

Programmer for lyd- og bildebehandling har til nå vært tilpasset kommersiell bruk og er til liten nytte for kunstnere som er avhengige av større kontroll. Programmene er som regel dyre og lite fleksible. BEK har i lengre tid arbeidet med å utvikle Møb, et program for videobehandling med fri kildekode (open source) for operativsystemet Linux, og p1k531 vil ta utgangspunkt i
dette. Flere kunstnere har utviklet egne programmer på hver sin kant, men lite har vært gjort for å koordinere dem. Det er derfor ingen liten begivenhet når BEK for første gang samler miljøet til felles dugnad.

Konferansen vil bestå av to deler. Et internt verksted i BEKs lokaler i C. Sundtsgate og på Kunstakademiet, og et åpent arrangement del på Landmark der deltakerne og spesielt inviterte kunstnere vil vise resultatene av sitt arbeid for et større publikum. Landmark vil også vise dokumentarfilmene «The Code» og «Revolution OS» om operativsystemet Linux og open source-ideologien.

Programmet på Landmark under p1k531 kan du lese her:

Mandag
2100: Revolution OS
2200: Salsaman (England/Nederland)

Tirsdag
2100: The Code
2200: Jaromil (Italia): Presentasjon av Dynebolic.
22:30: Jaromil/FreeJ

Onsdag
2100: Pedro Soler (Spania): live video in theatre. Presentasjon.
2200: BULT (Yves Degoyon, Frankrike & Tom Schouten, Nederland)

Torsdag
2100: Janet Casey (Free Software Foundation): FSF/The Register. Presentasjon
2200: Rama/Skeezo/d.r.e.g.s. (Spania)

Fredag
2100: Amy Alexander (USA): Presentasjon av Cyberspaceland
2200: Vj Übergeek (Amy Alexander) – Cyberspaceland
2300: MØB crew (Freeze SneekPeek 0.02)

Lørdag
2100: The Code
2200: PUREBERGER (Østerrike)
2300: VeeJay crew (Nederland)

Søndag
2100: Revolution OS
2200: ap02 (England)

Alle dager 1800 – 2100
Gisle Frøysland: ‘Easy Listening’
Resident DJ er Anders G. + gjester

For mer informasjon om p1k541, kan man ta kontakt med leder for visuelle uttrykk, Gisle Frøysland, tlf. 906 65 018, e-post gif@bek.no. Se også www.bek.no og www.piksel.no.

P1k53l er arrangert av BEK i samarbeid med Bergen Kunsthall Landmark og KHiB avd. Kunstakademiet. P1k531 har mottatt støtte fra Norsk kulturråd, Produksjonsnettverk for elektronisk kunst, Vestnorsk filmsenter og Bergen kommune.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.