Jens Wendeboe

Ny norsk korpsplate: «A look inside»

«Noe for en hver smak», lover Forsvarets Musikkorps Vestlandet, i forbindelse med lanseringen av den nye korps-CDen «A look inside». Dobbeltlbumet byr da også på et samarbeid mellom Aage Kvalbein, Jens Wendelboe og FMKV, og betegnes som et forsøk på å vise muligheter i programvalg for janitsjarorkestre.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Forsvarets Musikkorps Vestlandet har nettopp utgitt en dobbel CD-plate, som kom i handelen 9. januar 2002. «A Look Inside» er splittet i en «light CD» og en «contemporary CD», og skal ikke være noen tradisjonell korpsplate, men snarere et forsøk på å vise muligheter i programvalg for janitsjarorkestre.

Plateideen kom etter en konsert med Jens Wendelboe og FMKV høsten 1999. Selve tittelen «A Look Inside» er fra en av komposisjonene, og er en oppfordring til å se og høre hva som skjuler seg inne i CD-boksen. Spesielt med utgivelsen er ellers at alle sporene er omtalt av komponisten selv, med henblikk på senere brukere av komposisjonene.

Jens Wendelboe betegnes ellers av korpset som «en av de mest allsidige musikerne på markedet», noe de også mener til fulle gjenspeiler seg på platen.

Major Tom Nätt ved Forsvarets Musikkorps Vestlandet sender ellers i denne forbindelse en hyggelig hilsen til oss i Ballade, samtidig som han tidligere også har takket alle våre lesere på det varmeste for all deltagelse i forbindelse med e-mail-aksjonen og aksjonen på Ballades sider, da divisjonsmusikken i Halden og Kristiansand var seriøst truet med nedleggelse: – I vanlige aviser er det av en eller annen grunn vanskelig å komme inn med kulturstoff knyttet til blåseorkestre (korps). Ballade har vist en bred profil som vi setter pris på.

Det takker vi selvsagt så mye for, og oppfordrer både korps og kor om å sende oss rapporter om sine aktiviteter på vår vanlige e-postadresse.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.