Forsvarets Stabsmusikk (Foto:www.fsmk.no)

Ny konsertarena og musikkfestival

Olsenfestivalen er en ny musikkfestival som skal synliggjøre allsidigheten og kvaliteten i Forsvarets Musikk – Norges eldste musikkinstitusjon.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Festivalen går av stabelen 2. – 4. november og skal åpnes i og utenfor Oslos nyåpnede konsertarena: Ridehuset på Akershus Festning.

Ridehuset åpner

Ridehuset er i den senere tid blitt mye brukt til ulike kulturformål. Nå etter et omfattende restaureringsarbeid og ombygging, står Ridehuset klart som permanent øvelses- og konsertlokale for Forsvarets Stabsmusikkorps og konsertscene med fokus på blåsere og slagverkere.

Konsertscenen skal åpnes offisielt den 25. og 26. oktober.

— Vi har gledet oss veldig til høsten 2007 og vårt nytt hjem Ridehuset på Akershus festning. Etter å ha levd som nomader i fem år, vil nå Ridehuset gi oss enda flere muligheter når det gjelder konserter og arrangementer. Akershus festning vil kunne bli et nytt kultursenter med alle sine fasiliteter og omgivelser, og Forsvarets Musikk vil få et tydeligere tilholdssted i Oslo gjennom synliggjøringen av Stabsmusikken, sier Ole Kristian Ruud, kunstnerisk leder for Stabsmusikken og Olsenfestivalen.

Olsenfestival

Bare en uke senere går Olsenfestivalen av stabelen.

Det er første gangen denne festivalen ser sitt lys, og den skal arrangeres annethvert år utenom Norsk Militær Tattoo.

Navnet Olsenfestivalen er har sin bakgrunn i Forsvarsmusikkens første musikkinspektør Ole Olsen. Arrangørene ønske også å markere at dette er en folkefestival, ved å ta i bruk et mye brukt etternavn i Norge.

Åpningen av Olsenfestivalen 2007 den 2. november skjer i og utenfor Oslos Ridehuset på Akershus Festning. Det er Halvdan Sivertsen og Forsvarets Stabsmusikk med dirigent Lars Erik Gudim som står for repertoaret.

Den 3. november presenteres både klassisk musikk i Grønland kirke – Med Grieg for fred, og et samarbeid med TNT 25th Anniversary Blow Out på Sentrum Scene.

Barna står i fokus på avslutningsdagen. På formiddagen blir det aktiviteter for de små. Til slutt blir det Lindgren-kalas i Ridehuset med Stian Barsnes Simonsen som sanger og konferansier.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev