Alwynne Pritchard (Foto: Borealis)

Ny festivalsjef i Borealis

Styret i samtidsmusikkfestivalen Borealis har ansatt Alwynne Pritchard i stillingen som festivalsjef, i et åremål på tre år fra 1. september 2008.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Alwynne Pritchard tar over etter Nicholas Møllerhaug, som har vært kunstnerisk leder i Borealis siden festivalen ble etablert.

Pritchard (f. 1968) er utdannet komponist og musikkviter ved Guildhall School of Music og Royal Academy i London og har en doktorgrad fra University of Bristol. Hennes musikk er framført av ledende utøvere og ensembler i Europa og Amerika, heter det i en pressemelding fra Borealis.

De siste syv årene har Pritchard undervist i komposisjon ved Trinity College og arbeidet som journalist i BBC Radio 3.

Pritchard har også nære bånd til Bergen. I 2005 etablerte hun improvisasjonskvartetten Fat Battery med musikere fra Bergen og London, flere ensembler i Bergen har framført hennes verker og hun har de siste årene vært prosjektleder for BIT20 Ensembles pedagogiske prosjekter.

Som følge av ansettelsen vil Pritchard si fra seg sine engasjementer i London og
flytte til Bergen.

— Alwynne Pritchard pekte seg ut blant søkerne. Hun presenterte klare ideer til hvordan festivalen kan videreutvikles, både kunstnerisk og organisatorisk. Samtidig var det viktig for oss at hun verdsetter og vil videreføre den kunstneriske profilen som er bygget opp i Borealis, sier styreleder Monica Salthella i pressemeldingen.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev