NOTAM-kurs i bruk av Protools 7.0
NOTAM arrangerer et nytt kurs i bruk av protools 7.0 i perioden 3. – 6. april. Protools er et program for innspilling og bearbeiding av lyd og egner seg både for tradisjonelle orkesteropptak og eksperimentelle elektroniske arbeider.
Arbeider du med musikk, kunst eller beslektede områder, og ønsker å lære mere om lyd og praktisk lydarbeide med datamaskiner? NOTAM arrangerer kurs i bruken av programmet Protools 7.0. Protools er standarden for arbeide med lyd innen så vidt forskjellige områder som musikk, radio, filmlyd og lydkunst og i dette kurset vil du få en grunnleggende forståelse av dette programmet samt de nye funksjonene i versjon 7.0. Kurset krever ingen forkunnskaper, men det vil også være nyttig for folk som har arbeidet med Protools tidligere og som vil utvide kunnskapen om programmet, samt få en oppdatering av de nye funksjonene i versjon 7.0.
Protools
Protools har etterhvert blitt standarden innenfor arbeide med lyd. Programmet består av to deler, en del for å klippe lyden og en del for å mikse den. Protools blir mye brukt til tradisjonell innspilling av musikk, og det har også gode muligheter til arbeide med video og film. Det som kjennetegner Protools er en rask og intuitiv arbeidsmåte og et enkelt og oversiktlig brukergrensesnitt.
Det er godt lagt opp til jobbing med ulike surroundformater, og man kan også sette opp sine egne formatvarianter i forbindelse med feks. lydinstallasjoner. I dette kurset kommer vi til å jobbe med 5.1 formatet.
Protools har nå kommet i versjon 7.0 og dette innebærer mange store forandringer. Mange funksjoner er endret og flyttet, og det kan derfor være en fordel for tidligere brukere å oppdatere kunnskapen om bruken av programmet.
Programmet finnes både for Macintosh og Windows.
Hvem passer kurset for?
Kurset passer for alle som ønsker å jobbe med flerkanals lydproduksjon på en enkel og profesjonell måte. Protools kan benyttes i så ulike sammenhenger som feks:
— Musikkinnspilling
— Filmlydmixing
— Radioteater
— Lydkunst
Det kreves ingen spesielle forkunnskaper til kurset, men kurset inneholder alikevel nye aspekter ved programmet for de som benytter det fra før.
Kursinnhold
Kurset går igjennom ulike deler ved programmet fra enkle tekniske grep som importering av lyd til kompliserte surroundmixer.
Du vil iløpet av 4 dager gå igjennom grunnleggende redigering, arbeide med video, bruk av plugins, ulike aspekter ved mikrofonbruk, jobbing med midi og softwaresynthesizere samt bruk av surroundlyd. Kurset kvalifiserer deg til å bruke studioene hos NOTAM.
Dag 1
Grunnleggende bruk av programmet protools 7.
Analog og digital signalgang.
Mikrofonteknikker del I: Enkel mikrofonbruk.
Gjennomgang av grunnleggende redigering.
Arbeide med quicktimevideo i Protools.
Dag 2
Arbeide med plugins.
Jobbe med en avansert stereomix.
God forståelse av Protools mixeren.
Dag 3
Mikrofonteknikker del II:
— Stemmeopptak.
— Signalgang.
— Teknisk forståelse av mikrofonteknologi.
— Monitoring / lytting.
Jobbing med MIDI. (softwaresynthesizere / samplere)
Praktisk teknisk problemløsing i forbindelse med lydarbeide med Protools på datamaskinen.
Dag 4
Surround miksing og mastering.
Miksing i 5.1. formatet.
Mastering i stereo og 5.1. formatet.
Lærer
Cato Langnes er NOTAMs faste studioansvarlig og protoolsekspert. Cato har arbeidet i en årrekke både med studiolyd og konsertlyd, og har en god og bred erfaring fra musikk og kunstlivet. Langnes vil være kursleder og veileder, og vil være tilgjengelig for spørsmål og problemløsning under hele kurset, samt forespørsler i forkant av kurset.
NOTAM
NOTAM er et senter for formidling, forskning og utviklig innen det utvidede musikkteknologifeltet.
NOTAMs viktigste funksjon er å yte hjelp til selvhjelp, og å vedlikeholde og utvikle tekniske ressurser som et fellesgode for norsk musikkliv. Komponister, kunstnere, studenter og akademikere kan henvende seg til NOTAM med forespørsler om assistanse eller bruk av maskinressurser til forskjellige prosjekter – kunstneriske eller forbundet med utdanning eller forskning. Studiofoto.
Påmelding gjøres her. En mer detaljert liste over kursets timeplan, finner du her. Har du spørsmål om kurset kan du henvende deg til Cato Langnes tlf 22358060, mail catola@notam02.no
Antall deltakere: 6 til 8
Varighet: 4 dager
Dato: 3. – 6. april
Lærer: Cato Langnes
Pris: 2 400 Kr.
Ledige stillinger
Kommunikasjonsrådgiver og prosjektmedarbeider
FolkOrg Søknadsfrist:08/01/2025
Førsteamanuensis i akkompagnement
Norges musikkhøgskole (NMH) Søknadsfrist:05/01/2025
Produsent for NUSO
NUSO - Norsk Ungdomssymfoniorkester eies og driftes av De Unges Orkesterforbund (UNOF)Søknadsfrist:10/01/2025
Førsteamanuensis i musikkhistorie
Norges musikkhøgskole (NMH)Søknadsfrist:05/01/2025
Førsteamanuensis i låtskriving og musikkproduksjon
Norges musikkhøgskole (NMH)Søknadsfrist:05/01/2025