Hilde Marie Kjersem

Norske musikere til Jazzmandu

TUB Duo reiser med Rikskonsertene til Nepal for å delta på årets Jazzmandu-festival. Det skjer med skrekkblandet fryd, sier Hilde Marie Kjersem.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Hilde Marie Kjersem og Andreas Hessen Schei i TUB Duo skal ikke bare spille jazzkonserter. De skal også delta på musikalske workshops med nepalske musikere.

Det er med skrekkblandet fryd Hilde Marie Kjersem reiser til Nepal:

­ Vi er heldige som kan kommunisere med musikk på kryss av kultur og språk. Eg trur det blir inspirerende og utfordrende, men eg er sikker på at vi vil forstå kvarandre. Å halde konsert i Katmandu vert verkelig eit eventyr, sier Kjersem i en uttalelse.

Jazzmandu
Jazzmandu er drevet av ildsjeler og har deltakelse av internasjonale musikarar fra ulike kanter av verden. Norske musikere har i flere år daltatt på denne jazzfestivalen.

— Norsk jazz vert svært godt motteke i våre samarbeidsland i Asia no, så Rikskonsertane satsar på å synleggjere norsk musikk i denne dela av verda. Samstundes gir vi musikarane høve til å ta med seg nye inntrykk heim, sier konsertsjef i Rikskonsertene, Helge Skansen i en pressemelding.

Rikskonsertane gikk i 2005 inn i et fem-årig samarbeid med Music Nepal. Oppbygging av en musikkskole, digitalisering og dokumentering av nepalsk folkemusikk og musikerutveksling er blant satsningsområdene. Presentasjon av norske jazzmusikare på festivalen Jazzmandu er en av hovedingrediensene.

TUB Duo
TUB Duo reiste til Katmandu den 10. oktober og er tilbake den 20. oktober. 

Jazzvokalisten Hilde Marie Kjersem (f.1981) har studert jazz under Jon Eberson og Solveig Slettahjell ved Norges Musikkhøgskole (2000-04), der TUB Quartet ble dannet. Hun er nå i studio med Lars Horntveth (Jaga jazzist, National Bank) for å produsere sitt tredje album «The Newpaper Strike».

Andreas Hessen Schei (f. 1980) er norsk pianist. Han studerte ved Norges musikkhøgskole i årene 2001 til 2005, og har turnert med artister som Jaga Jazzist, Tub Quartet, Bertine Zetlitz og Shining.

Mer info om Katamandu Jazz Festival her.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev