Forsvarets Musikkorps Vestlandet (Foto: Trine Løtvedt, www.FMKV.no)

Norske lysuker i Essen

Stor norsk kulturell satsning i Tyskland. FMKV er invitert til å åpne lysukene i Essen førstkommende søndag.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Essener Lichtwochen er en 50 år lang tradisjon som pågår over ti uker. Siden 2001 har Essen brukt denne begivenheten til å fokusere på et spesielt land og i år er Norge valgt ut.

Lysukene har som navnet tilsier et fokus på lys og hele Essen sentrum blir preget av forskjellig typer lyskunst i det aktuelle tidsrommet. Besøkstallet ligger rundt seks millioner.

Norges deltagelse ved lysukene er den største norske kulturelle satsningen i Tyskland i 2007. Den norske ambassaden i Berlin samarbeider om å gjennomføre et kulturelt program som blant annet omfatter utstillinger, jazzkonserter, foredrag og litteraturlesninger.

I perioden lysukene varer vil Norge bli profilert med motiver fra Norge på 11 store lystavler som står sentralt plassert i Essen sentrum i en stor gågate samt med en lyslandby bestående av en rekke presentasjonshytter i Essen.

Lysukenes offisielle åpning skjer søndag 28. oktober under et stort folkearrangement. Forsvarets Musikkorps Vestlandet er invitert til å holde åpningskonserten, en tre kvarters utendørskonsert på en stor plass i Essen sentrum.

Under åpningsseremonien vil Overborgermesteren i Essen, en minister fra delstaten Nordheim- Westfalen og den norske ambassadøren samt ambassaderåden vil være tilstede. I tillegg vil Forsvarets Musikkorps Vestlandet holde marsjparader og spille under prosesjoner.

Arrangørene av Lysukene er en sammenslutning av byene Essen, deltatsregjeringen i Nordheim- Westfalen, Essener Wirtschaft og Ruhr 2010 Gmbh.

Det er Forsvarets Musikkorps Vestlandet som melder dette.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev