240608

Norske korsangere til Sør-Afrika

Det meldes om stor interesse for den norsk-sørafrikanske korfestivalen i Port Elizabeth påsken 2002. Bak verdensnyheten Nor-Sa 2002 står University of Port Elisabeth og Norges Korforbund.

Kalender

I alt har 450 sangere fått klarsignal, og disse kan se fram til et spennende møte med afrikansk varme, engasjement, rytme og dans. Bak den felles norsk-sørafrikanske korfestivalen står University of Port Elisabeth og Norges Korforbund. Formålet med festivalen er å bringe mennesker med forskjellige kulturer sammen i sang, dans og musikk, og å introdusere norske kor og norsk kormusikk for mennesker i Sør-Afrika. På samme måte skal også norske korsangere lære om sørafrikanske kor og sørafrikansk kormusikk.

NOR-SA 2002 foregår i universitetsbyen Port Elizabeth sør i landet i påsken 2002, fra lørdag 23. til onsdag 27. mars.

Gjennom konserter, workshops, safari og sosiale aktiviteter vil de norske deltagerne bli kjent med den sørafrikanske kortradisjonen. På korverksteder vil man lære tradisjonelle sørafrikanske korsanger, og gi tilbake de beste av våre folkesanger.

Etter festivalen besøker de norske korene Cape Town, via ”Garden Route”. De drar på vintur i Stellenbosch, til Cape Point og Table Mountain, og får også tid til en handletur til Water Front. Ballade anbefaler ellers alle interesserte å ta en tur innom Norges Korforbunds egne hjemmesider, der du ellers kan finne nyttige adresser og oversikt over ørvige aktiviteter.

Det neste større arrangementet i regi av Norges Korforbund er for øvrig den nordiske korkonkurransen «Syng For Oss» som finner sted i Bergen 15. og 16. juni. Hvert annet år har Hordaland Korforbund gjennomført denne populære konkurransen, som alltid har samlet et godt deltagerantall.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.