FB event (1)

Norske kor til Sør-Afrika

I slutten av mars drar sju norske kor til Sør-Afrika for å delta på korfestival i byen Port Elizabeth.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Norsk-Sør-Afrikansk korfestival avholdes for første gang i år, og er et samarbeid mellom University of Port Elizabeth, NORAD og Norges Korforbund.

Festivalen varer fra søndag 24. mars til onsdag 27.mars i byen Port Elizabeth på sørvestkysten av Sør-Afrika. Universitetet i Port Elizabeth er kjent som et av de første universitetene som gjennomførte blandet studentopptak etter at apartheid-regimet ble forbudt i Sør-Afrika og tilbyr blant flere musikkstudier en dirigentutdanning for kordirigenter.

Den fargede sørafrikanske befolkningen har sterke musikalske tradisjoner, forteller Norges Korforbund i en pressemelding. Sørafrikansk vokalmusikk har hatt og har fortsatt stor betydning for den sørafrikanske frigjøringsbevegelsen. Når nå sørafrikanske og norske kor møtes i sin første felles kormønstring, er det duket for et musikalsk og kulturelt møte mellom mennesker som skal synge afrikansk og norsk folkemusikk, samt europeisk kunstmusikk, slik den kommer til uttrykk når den er blitt silt gjennom ulike musikktradisjoner.

De norske korene som deltar i regi av Norges Korforbund er:

* Bergen Mannskor (Norges Korforbund Hordaland)
* Blandakoret Vivace (Norges Korforbund Sør-Rogaland)
* Førde Kammerkor (Norges Korforbund Sogn)
* Hordaland Festival Choir (Norges Korforbund Hordaland)
* Melhus Songlag (Norges Korforbund Nord-Trøndelag)
* Ørstakoret( Norges Korforbund)
* Øystre Slidre Sanglag (Norges Korforbund Vestoppland)

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.