Nordic Voices, 2003

Norske kor til Canada for hundreårsmarkering

Det Norske Solistkor og Nordic Voices reiser i juni til Northern Voices korfestival i Toronto arrangert av Soundstreams, melder den norske ambassaden i Canada. Musikkfestivalen presenterer musikk fra de nordlige land, i år med fokus på vokalmusikk. Ny norsk musikk og verker fra forrige århundre av Edvard Grieg, Fartein Valen, Arne Nordheim, Knut Nystedt, Rolf Wallin og Edvin Østergaard står på repertoaret når Norge presenterer det ambassaden omtaler som det beste av norsk kortradisjon.

Kalender

Ny norsk musikk og verker fra forrige århundre av Edvard Grieg, Fartein Valen, Arne Nordheim, Knut Nystedt, Rolf Wallin og Edvin Østergaard står på repertoaret når Norge presenterer det ambassaden omtaler som det beste av norsk kortradisjon. Norsk korkunst gjennom 100 år skal presenteres i Toronto av Det Norske Solistkor den 5.juni.

Solistkoret vil urfremføre tre verk ved en stor gallakonsert den 4. juni i Toronto. Sir John Taveners Invocation, et verk for fire kor, R Murray Schafers The Death of Shalana og et verk av Peter Bruun. ProCoro Canada, Latvias Radiokor og Elora Festival Singers synger sammen med Solistkoret under ledelse av den estoniske dirigenten Tönu Kaljuste. Konserten vil finne sted i Metropolitan United Church og blir tatt opp direkte av CBC Radio, kanadisk rikskringkasting.

Dirigent Grete Pedersen følger koret på deres turné sammen med 21 sangere. Grete Pedersen har dirigert Solistkoret siden 1990 og har vunnet ry som en nyskapende og allsidig dirigent som har betydd mye for korets senere utvikling og økende internasjonale omdømme. Koret ble startet i 1950 av Knut Nystedt.

Nordic Voices kommer for første gang til Canada for konserter. De har i sitt korte liv som a capella ensemble allerede fått et publikum i USA og er etterspurt til korfestivalen Northern Voices. De gir en konsert i Metropolitan United Church den 8. juni. På repertoiret står blant annet premiere av Rolf Wallins Phonotype. De er spesielt inviterte til å synge ved den store hundreårsmarkeringen i Ottawa, 7. juni der den kanadiske generalguvernøren Adrienne Clarkson vil være tilstede.

— Arrangøren Soundstreams ved kunstnerisk leder Lawrence Cherney har i et tiår presentert et mangfold av nyere nordisk musikk og utøvere. Hans ekspertise på området ga ham i 2003 Generalguvernørens kulturpris. Generalguvernør Adrienne Clarkson er høyeste beskytter av korfestivalen Northern Voices Festival for the Arts, og vil offisielt åpne den og være tilstede ved gallakonserten den 4. juni, forteller Randi Kårstad ved Den norske ambassade i Edmonton.

Totalt ti konserter- fra multikorale forestillinger til intime soloforestillinger – avholdes, og tre nye bestillingsverker vil bli fremført i løpet av de ti dagene festivalen varer.

Festivalen har også en egen konferansedel med workshops og paneldebatter rundt temaene kordrift, bestillingsverker og komposisjon, internasjonalt samarbeid, finansiering og utdanning. Norsk representant fra Nordisk Komponistforening, Katrine Ganer Skaug, deltar foruten dirigent Grete Pedersen i noen av disse debattene.

Nidarosdomens guttekor turnerer i Alberta i juli. Norges eldste guttekor gir konserter i Calgary 6. juli, Edmonton 4. juli, Camrose 3. juli og Red Deer 5 juli. Deres turne er støttet av Norsk Hydro Canada, Konsulatet i Calgary, og Sons of Norway

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev