Urban Tunélls Klezmerband

Nordnorske turnestipend til Span-vokalist, Balkan-brass og klezmer i storformat

Urban Tunélls klezmerband spiller inn CD med Finnmarksmusikere etter turne i Finnmark og Russland. Håvar Lund tar med seg Span-vokalist Jarle Bernhoft og akkordion-stjernen Frode Haltli på Nordlandsturne, mens Balkanbrass-bandet Kalabalik besøker flere nordnorske festivaler.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Dette er resultatet av den første tildelingen av turnestipend til frilansgrupper fra Festspillene Turne. Hvert stipend er på NOK 75 000 og forutsetter minst 5 konserter, hvorav 4 i den nordlige landsdel. Det kom inn i overkant av 40 søknader, og av dem var det et titalls prosjekter som holdt et svært høyt kvalitetsnivå, iflg. pressemelding fra Festspillene i Nord-Norge.

— Ved tildelingen er det lagt vekt på å kombinere høy kunstnerisk kvalitet og uttrykksformer som ellers er lite representert i landsdelen. Det er også tatt hensyn til en noenlunde jevn geografisk fordeling av konserter. I tråd med retningslinjene for tildeling kan Festspillene Turne oppfordre ensemblene til å legge konserter til nærmere definerte steder. Dette vil bli gjort i forhold til to av prosjektene.

Alle de tre prosjektene som det er gitt støtte til er et resultat av samarbeid mellom ulike kategorier utøvere i miljøene rundt institusjoner som Festspillene i Nord-Norge, Lands-delsmusikerordningen og FMKN. Det å på denne måten bidra til gjenbruk og bedre ressursutnyttelse er en viktig oppgave for Festspillene Turne.

Festspillene Turne er en enhet for produksjon og formidling av konserter og turneer med fokus på regionalt og internasjonalt samarbeid. Enheten er knyttet til Festspillene i Nord-Norge.

Turnestipend fra Festspillene Turne

TILDELING 2006

“Puerto dos pasiones”

Jarle Bernhoft, sang og gitar, Håvard Lund, klarinetter, Frode Haltli, trekkspill. Planlagte konserter ifølge søknad: Nordland (6) Troms (1) og Oslo (1). Festspillene Turne vil oppfordre ”Puert dos Pasiones” til å vurdere flere konserter i Troms eller Finnmark.

“Urban Tunélls klezmerband møter Musikk i Finnmark”

Morten Michelsen, klarinetter. Jovan Pavlovic, trekkspill. Sondre Meisfjord, bass. Tor-Petter Aanes, piano/sang. Ingrid Willassen, fiolin. Tørris Koløen Bakke, bratsj. Eero Voitk, cello. Stig Rennestraum, perkusjon. Planlagte konserter ifølge søknad: Finnmark (5) og Russland (1). Det skal også spilles inn CD. Prosjektet har tidligere vært på turne i Troms

“Orkesteret Kalabalik”

Ole Thomas Gjærum, trompet, Børre Birkeland, trompet, Per Georg Kristiansen, klarinett, Håvard Lund, saxofon, Stig Molvær, horn, Eivind Klæboe, horn, Petter Marius Gundersen, horn, Kent-Robin Nilsen, tuba, Hans Petter Vabog, trommer. Planlagte konserter ifølge søknad: Nordland (4) og Trondheim (1). Festspillene Turne vil oppfordre Orkester Kalabalikk til å vurdere konserter også i Troms og Finnmark.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev