Minimal Online Business Facebook Cover Photo - 1

Nordisk sangstevne til Tromsø

Tromsø er blitt tildelt det nordiske sangstevnet Ton i Norden for 2002. Arrangementet holdes bare hvert femte år, og Tromsø Sangforening regner med at hele 5000 sangere fra hele Norden inntar byen neste sommer.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ton i Norden arrangeres av arbeidersangerforbundene i de nordiske landene står bak, og allerede for fem år siden ble Turid Hansen i Tromsø Sangforening spurt om Tromsø kunne påta seg arrangementet i 27. – 30. juni 2002. Det er 25 år siden arrangementet ble holdt i Norge.

– Jeg måtte gjennomgå alt flere ganger og sikre at alle hotellene og hallene ble bestilt før jeg sa ja, sier Hansen til Nordlys.

For Ton i Norden er intet lite arrangement. Neste sommer skal det bli sang over hele Tromsø fra morgen til kveld, og Tromsø Sangforening har bestilt alle hotellrommene i Tromsø og mils omkrets for å ta i mot de 5000 sangerne som ventes til stevnet. Ishavskatedralen, Tromsø Domkirke, Grønnåsen kirke og Elverhøy kirke er leid inn, og det blir konserter i Polarhallen og i konferansesalen på Rica Ishavshotel. I tillegg settes det opp et stort telt på Strandtorget hvor det blir konserter, sang og øl.

– Hvert land skal ha en felleskonsert for alle sine kor samlet. Disse konsertene skal arrangeres i Polarhallen. Men ellers blir det konserter både inne og ute, på institusjoner, på Verdensteatret og i kirker. det har vært utrolig stor pågang for å få synge i Ishavskatedralen, sier Hansen.

Allerede har over 3000 sangere meldt seg på til stevnet. Tromsø Sangforening har 50 medlemmer, .

– Vi satte januar i år som en frist for forhåndspåmeldinger. Over 3000 sangere meldte seg på innen den fristen. Derfor tror vi at mellom 4000 og 5000 sangere kommer til Tromsø neste sommer. Blant annet har over tusen sangere fra Finland meldt seg på allerede.

Interessen for korsang og kormiljøer har ikke akkurat tatt skade av den fenomenale suksessen til «Heftig Og Begeistret». Det forlyder nå at Knut Erik Jensen planlegger en oppfølger til sin dokumentarfilm, der han vil fokusere på hvordan all oppmerksomheten har påvirket livene til medlemmene i Berlevåg Sangforening.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.