Blåseinstrumenter

NM for solister og ensembler

20.-21. april arrangerer Norges Musikkorps Forbund finale i NM for solister og ensembler og Nordisk solistkonkurranse på Norges musikkhøgskole (NMH) i Oslo. 35 solister og 26 ensembler skal være med i finalen. I den nordiske konkurransen deltar fem utvalgte musikere fra Norge, Sverige og Danmark.

Kalender

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Siden den spede begynnelse i Skien i 1985 har NM for solister og ensembler utviklet seg i form og størrelse, og arrangeres nå for 7. gang på Norges musikkhøgskole.

114 solister og 46 ensembler var påmeldt til årets kvalifisering, og 35 solister og 26 ensembler av disse har altså fått plass i finalen.

Det konkurreres i to grupper: Solister og ensembler. Hver gruppe inndeles i følgende aldersklasser:

Klasse 1: født i 1991 eller senere. Ingen nedre aldersgrense.

Klasse 2: født i 1988 eller senere. Ingen nedre aldersgrense.

Klasse 3: Åpen klasse ikke har aldersbegrensning og her inviteres også musikkstudenter ved NMH, konservatorier og musikkfolkehøgskoler til å delta.

Fredag er det innledende runde i Nordisk solistkonkurranse og lørdag er det finale med tre finalister. Finalen er også festkonsert for NM og det hele avsluttes med felles premieutdeling. Norske deltakere i Nordisk solistkonkurranse er Erlend Aagaard-Nilsen og Ole-Henrik Mohn Pettersen, henholdsvis nr 1 og 2 i åpen klasse for solister i 2006.

Erlend Aagaard-Nilsen begynte å spille kornett som 10-åring. Året etter begynte han i Manger Skulemusikklag og i Radøy kulturskule. Han har spilt med Radøy Brass og er nå solokornettist i elitekorpset Manger Musikklag. Han er også principal kornettist i Nasjonalt Ungdomsbrassband. I 2004 begynte han å studere trompet ved talentutviklingsprogrammet «Unge musikere» på Griegakademiet. Erlend har vært solist ved Nyttårskonserten til NRK ”Godt Musikkår” og er regjerende norgesmester for solister, åpen klasse.

Ole-Henrik Mohn Pettersen er utdannet klassisk saksofonist ved Norges musikkhøgskole (NMH). Han har studert hos Geir Holm og den verdenskjente saksofonisten John-Edward Kelly. Ole-Henrik avslutter i disse dager sitt Master solo arbeid ved NMH. Ole-Henrik er freelance musiker og vikarierer jevnlig i Forsvarets Musikk. Har også vikariert i Oslo Filharmoniske Orkester ved flere anledninger og spiller i Sarpsborg Janitsjarkorps og Saksofoncompaniet.

Repertoaret hans strekker seg fra klassisk saksofonrepertoar til samtidsmusikk og jazz.

NM for solister og ensembler arrangeres av Norges Musikkorps Forbund (NMF). I alt har NMF 1700 medlemskorps og 69.000 medlemmer. Les mer om konkurransen og forbundet på www.musikkorps.no.

Program:

Fredag 20. april:

I Levinsalen: Kl 14.30 – 16.30 Uttak til finale i Nordisk solistkonkurranse

Lørdag 21. april:

I Lindemansalen: Kl 09.30 Ensembler klasse 2

Kl 12.10 Ensembler klasse 1

Kl 14.20 Ensembler åpen klasse

Kl 19.00 Konsert med Vestre Aker Musikkorps og finale i Nordisk solistkonkurranse.

Avsluttes med premieutdeling for NM og Nordisk Solistkonkurranse

I Levinsalen: Kl 09.00 Solister klasse 1

Kl 12.40 Solister klasse 2

Kl 16.00 Solister åpen klasse

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hovedinstrument-lærer på klarinett

Barratt Due musikkinstitutt

Hovedinstrument-lærer på horn

Barratt Due musikkinstitutt

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev