Danielson Famile

Mye musikkfilm på Oslo Filmfestival

I dag starter 16. Oslo International Film Festival, og tradisjonen tro er det en uke spekket med kvalitetsfilm fra alle verdens hjørner. Som vanlig er den musikalske delen av programmet sterkt, og Ballade gir her en rask guide over både de rene musikkfilmene og noen av de mer musikkrelaterte høydepunktene.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Absolute Wilson

Et gripende portrett om en av de mest visjonære teaterkunstnerne i vår tid, den legendariske Robert Wilson, hvor vi også møter musikerne David Byrne og Tom Waits, den amerikanske forfatteren William Burroughs, komponisten Philip Glass og forfatter og kritiker Susan Sontag.

American Hardcore
Unike livebilder med viktige band som Black Flag, Bad Brains, Minor Threat og andre amerikanske punklegender. American Hardcore dokumenterer punkrockens oppblomstring på tidlig åttitall. Med utgangspunkt i Steven Blush sin bok American Hardcore: A Tribal History undersøker regissør Paul Rachman den sosiokulturelle historien i årene 1980 til 1986 gjennom artister, fans og kritikere som deler sine tanker om hvordan hardcorebevegelsen ble til.

Beijing Bubbles: Punk and Rock in China’s Capital
Musikkdokumentar om punkrocken i Beijing – en subkultur på samfunnets ytterkanter. I Beijing Bubbles: Punk and Rock in China’s Capital blir vi kjent med fem band som bruker musikk til å uttrykke sine følelser for et Kina i hurtig utvikling. Filmen alternerer mellom konsertopptak og avslørende intervjuer.

Danielson: A Family Movie
Dokumentar om grenseløs kreativitet versus tilgjengelighet, kristen tro versus populærkultur, undergrunnsmusikk versus overlevelse, og familie versus individualitet. Filmen følger Daniel Smith, en eksentrisk musiker og visuell kunstner, mens han leder sine fire søsken og beste venn til stjernestatus innen indierock.

loudQUIETloud – A Film About the Pixies
Dokumentar med utgangspunkt i gjenforeningsturneen til kultbandet The Pixies. Filmen følger bandet før og etter deres svært populære gjenforeningsturné og viser de ulike bandmedlemmene og gnisningene mellom dem, noe som gir en pekepinn på hva som var grunnen til det kompliserte bruddet.

No Restraint
I Matthew Barneys nyeste kunstfilm, Drawing Restraint 9, samarbeider han med kona Bjørk ombord i et japansk hvalfangstskip for å skape et visuelt fabelaktig landskap inspirert av Shintoismen og andre japanske tradisjoner. Dokumentarfilmen No Restraint tar oss med bak kulissene av dette prosjektet og lar oss følge Barney tett gjennom skapelsesprosessen.

Monks – The Transatlantic Feedback
Dokumentar om kultbandet The Monks. De fem medlemmene av bandet kom som amerikanske soldater til Tyskland i 1962, og reiste derfra som avantgardemusikere i 1967. Etter en kort periode som et surfeband endret de navn og musikk. Musikken ble minimalistisk og aggressiv, tekstene ironiske og radikale, estetikken provoserende og dadaistisk.

Sanctuary – Lisa Gerrard
Dead Can Dance har særdeles hengivne fans, og selve sentrum for tilbedelsen er Lisa Gerrard. Stemmeprakten hennes kan redusere selv den tøffeste og mest hardbarkete fan til et hulkende berg av følelser. I denne vakre og sensitive dokumentaren gir filmskaper Clive Collier oss et intimt og engasjerende portrett av denne særegne, hemmelighetsfulle og svært reflekterte artisten – både via hennes egne ord og via meningsytringer fra en rekke kjente samarbeidspartnere innen musikk- og filmindustrien.

Unknown Passage – The Dead Moon Story
Dokumentar om et av verdens råeste og mest energiske rock|n|roll-band. Dead Moon har holdt det gående i nesten 20 år. Bandet gjestet Norge i høst, med blant annet en fantastisk konsert på John Dee. Filmen Unknown Passage – The Dead Moon Story gir et meget godt innblikk i bandets historie.

Av spillefilmene kan vi nevne, blant mange andre, amerikanske Old Joy, der Will Oldham spiller en potrøykende semi-hippie. Samme Oldham har med en låt i Matthew Barneys Drawing Restraint 9. I Shortbus er soundtracket laget av Yo La Tengo, samt at artister som The Ark, Anita O’Day, Animal Collective, Scott Matthew og Azure Ray har levert bidrag.

Oslo Filmfestival finner sted på Eldorado, Filmens hus og Rockefeller i perioden 16-26. november.
Fullt program, mer informasjon og spilletider finner du på oslofilmfestival.com.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev