OK Go (Foto: OK Go: This Too Shall Pass Photo by Edwin Roses)

Musikkvideo-strategen Mike Rosenthal til Lillehammer

Kollisjon får besøk av den internasjonalt kjente Mike Rosenthal på musikkvideo-workshop.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Tredemølle-videoen til låta “Here It Goes Again” av bandet OK Go gikk viralt på Youtube, og låta havnet på Billboard Hot 100 og UK Top 40s singellister.

Mannen bak strategien for videoen, Mike Rosenthal, kommer til Lillehammer 25. januar for å snakke om markedsføring av film og musikk på nett, og om hva han lærte av arbeidet han har gjort sammen med OK Go.

Rosenthal har vært digital strateg for bandet siden 2009/10, og hatt ansvaret for spredningen av videoene. Han har vært involvert i utviklingen av det som startet som et artig påfunn i vokalistens hage, og som endte opp på Guggenheim. På veien tok de med seg en Grammy, to «Music video of the year» fra UK Music Video Awards og 10 gullkløver i Cannes Lions, en festival for kreativ kommunikasjon og markedsføring. Etter OK Go har Rosenthal jobbet med artister som Arcade fire, Cat Stevens og Passion Pit.

Band som brand
Ola Martin Fjeld, prosjektleder i Kollisjon, forteller i en pressemelding om hva deltakerne får bli med på:

– De som blir med på dette arrangementet får muligheten til å møte og plukke hjernen til en av de dyktigste i verden på digital markedsføring. Mike er en gullgruve for alle som ønsker å forstå hvordan man får spredning på nett, og har lovet å gi oss noen kulepunkt på hva man bør gjøre og tenke på når man skal markedsføre musikk og film på nett.

Trond Grovane Moe, daglig leder i MØST og samarbeidspartner til Kollisjon, utdyper:

– Alle mennesker med internettilgang har vel fått med seg minst én av de mange OK Go-musikkvideoene, og det er en enorm bragd i et internett som er overlesset av videoer. De brøt med plateselskapet og etablerte normer og banet vei for en ny måte å tenke på i musikkbransjen. De så verdien av Ok Go som et brand, og forstod at for at de skulle lykkes måtte de se på seg selv som noe mer enn bare et band.

I tillegg til Rosenthal kommer Jarle Savio (Longyear United) og André Chocron (regissør) for å holde en workshop om idéutvikling og markedsføring av musikkvideo, der deltakerne utvikler en pitsj eller brief til et musikkvideoprosjekt. Målet er ifølge arrangørene at deltakerne skal sitte igjen med noe konkret de kan jobbe videre med.

Kollisjon er et samarbeidsprosjekt mellom Østnorsk Filmsenter, Viken Filmsenter, ØKS og MØST.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev