musikkens dag logo

Musikkens dag lørdag 7. juni

Lørdag 7. juni blir Oslo sentrum igjen fylt av sekkepiper, garasjerock, DJs, flamenco og barokkopera så ingen krok er mørk. Mye foregår ute, og alt er gratis. Musikkens dag kan også berolige de fotballinteresserte som bør innfinne seg på Rådhusplassen i god tid innen kampstart kl. 19.00. Der kan de oppleve landskampen mellom Norge og Danmark på storskjerm! Vær tidlig ute, her kan det bli fullt..

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musikkens Dag Oslo (MDO) har eksistert i 12 år og har vokst seg enormt populær både blant musikere og publikum. Norges største endags festival fyller hver første lørdag i juni Oslos gater, parker og plasser med scener og musikk av mange slag. Administrasjonen kaller MDO for et slags musikkens 17. mai. Musikkens Dag samarbeider med en rekke scener i Oslo, eksempelvis Blå, Skansen og So What. Alle musikerne stiller opp uten vederlag, og alle konsertene er gratis for publikum. Publikumstallene på de best besøkte scenene kom ifjor opp i flere tusen i løpet av dagen.

Musikkens Dag Oslo har sin bakgrunn fra det franske arrangementet Fête de la Musique som avholdes hvert år 21. juni. Verdens mest omfattende internasjonale musikkfestival ble unnfanget den daværende franske kulturminister Jack Lange i 1982. Arrangementet kom til Norge gjennom initiativ fra Oslo kommune etter møte med Lange i 1992.

Fête de la Musique, National Music Day, eller Musikkens Dag fines nå i mer enn 100 land på verdensbasis. Mange av deltagerlandene har omfattende prosjekter for artistutveksling, samtidig som festivalen har solid forankring i det lokale musikkmiljøet. Det legges vekt på at mest mulig skal foregå utendørs for å synliggjøre mangfoldet. Det skal også være gratis for publikum. De fleste artistene internasjonalt og samtlige i Norge opptrer vederlagsfritt. For å bli formellt godkjent som arrangør av Fete de la Musique forutsettes det at festivalen legges til 21. juni. Dette har imidlertid vist seg vanskelig i Norge grunnet ferieavvikling, samt at det har vært nødvendig å legge arrangementet til en helg. I de siste årene har vi valgt å legge oss fast på den første lørdagen i juni.

Musikkens Dag har blitt arrangert flere steder i Norge. Det varierer fra år til år hvilke byer som er med. Oslo byr lørdag 7. juni på musikk i tolv timer fra tolv forskjellige utescener over hele Oslo sentrum. Dagen avsluttes med konsert og fest på Hausmania. Hvor scenene er og den fullstendige programoversikten finner du på http://www.musikkensdag.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.