For en gjeng! Dette er omtrent halvparten av Tell Us, Se lenger ned for full oversikt over alle i NTNU-bandet Tell Us.

Musikal ved Norges musikkhøgskole

Norges musikkhøgskole setter nå opp sin første musikal: «Company» av Stephen Sondheim. Forestillingen vil spilles fire ganger, og har premiere fredag 10. november.

Kalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

Konsertaktiviteten ved Norges musikkhøgskole er svært så mangfoldig, og strekker seg over flere genre. Musikkhøgskolens Samtidensemble og Vokalseksjonen har nå tatt initiativet til et samarbeidsprosjekt i form av en musikaloppsetning, og har valgt Stephen Sondheims ”Company”.

Stephen Sondheim er USA’s mest kjente nålevende musikalkomponist. Han har skrevet en rekke prisvinnende musikaler, hvor ”Sweeney Todd” sannsynligvis er den meste kjente her i Norge. Sondheim skrev for øvrig også alle sangtekstene til Bernsteins ”West Side Story». Til «Company», som opprinnelig hadde premiere på Broadway i 1970, har Sondheim har skrevet både musikk og tekst basert på en bok av George Furth.

Denne ”musikalske komedien” eller ”komiske musikalen” har i følge presseskrivet fra Norges musikkhøgskoleet et innhold som berører oss alle som mennesker: nemlig det å være to, det å ha selskap. Vi møter hovedpersonen Bobby som er single, som gjennom sine venner får smaken/avsmaken på det å ha en partner. I løpet av to akter følger vi ham gjennom komiske og absurde situasjoner som mange vil kjenne seg igjen i.

Regi og scenografi er ved amerikanske David Surridge, som Musikkhøgskolen anser som et funn for denne produksjonen. Han betegnes som et genuint musikal- og teatermenneske med meget bred erfaring – både som profesjonell teaterinstruktør og som veileder for teaterstudenter.

Musikalsk leder er Per Sigmund Thorp, som er dirigent og første amanuensis ved Norges musikkhøgskole. I tillegg til sin omfattende erfaring som pedagog og dirigent har Thorp også skrevet musikaler og teatermusikk. Han var bl.a. musikalsk leder for ”Sofies verden”, som ble oppført på Fornebu høsten 1999.

Kostymene blir utformet ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Statens håndverks- og kunstindustriskole.

Forestillingene spilles fredag 10. november kl 19.30, lørdag 11. november, kl. 14.00 og 18.00, samt søndag 12. november kl 18.00 i Lindemansalen, Norges Musikkhøgskole, Gydas vei 6.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.