FB event (1)

Moelv – kongen av tettsteder?

Tubaisten Børre Mølstad (23) kommer tilbake til Moelv etter fire års musikkstudier i London, og hjemstedet hylles med et spesialskrevet verk. Søndag 3. mars har Hedmark Ungdomsstorband urfremføring av Mølstads stykke «Moelv – kongen av tettsteder»på Mo gård i Moelv.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Hedmark Ungdomsstorband rekrutterer musikere fra hele fylket og har etter hvert blitt et spennende møtested for unge musikere. På konserten i Moelv har de med seg tubaisten Børre Mølstad som gjestekomponist og solist. Mølstad har de siste årene studert ved Royal Academy of Music og etablert seg godt i Londons jazzmiljø. Når han kommer tilbake til Moelv har han med seg et knippe nyskrevne låter.

Konserten på Moelv er en del av et prosjekt kalt «Storbandmusikk av unge Hedmarkskomponister». Gjennom dette prosjektet håper Hedmark Ungdomsstorband å stimulere unge musikere til å skrive for storband. I tillegg til Mølstad, har Hedmark Ungdomsstorband engasjert Jan Larsen Fredriksen og Ståle Liavik Solberg til å skrive låter til bandet. Jan Larsen Fredriksen (Kongsvinger) har skrevet en blues til sønnen sin Elias, mens Ståle Liavik Solberg (Hamar) har skrevet et stykke kalt «Fast Thirst».

Hedmark Ungdomsstorband ble etablert for et drøyt år siden. Siden den tid har bandet spilt på festivalene Trysil for Swingende, Dølajazz og Sandvika Storbandfestival. I tillegg har bandet hatt konserter på Hamar, Tynset og Kongsvinger. Tore Haltli er musikalsk leder for bandet. Storbandet er underlagt Hedmark Fylkessenter for Jazz.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.