Svein Osnes, 2004

Minneord over Svein Osnes

Øyvind Stålsett, som er genrealsekretær i Norsk musikkråd, har skrevet dette minneordet om Svein Osnes, som hadde sin arbeidsplass i Musikkrådet fra 1989 til 2002. – Svein ønsket å bidra til å bygge fellesarenaer som kunne tale musikklivets sak på alle nivåer, og bragte med seg sitt brennende engasjement for eleven, for lokalsamfunnet og for musikken, minnes Stålsett.

Kalender

Popquiz på Røverstaden

19/10/2020 Kl. 19:00

Oslo

Cikada RBK + EAU

23/10/2020 Kl. 18:30

Oslo

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Av Øyvind Stålsett, generalsekretær, Norsk musikkråd

Svein Osnes gikk bort 3. februar, 67 år gammel. Lang tids kamp mot sykdommen endte slik.

Svein var født i Ulsteinvik på Sunnmøre, og vokste opp der. Det ble skolen og læreryrket som fikk hans fulle oppmerksomhet i mange år. Allmennlærerutdanning ved Oslo lærehøyskole i 1963, videre studier ved Universitet i Oslo og i Trondheim. Så fulgte 26 års virke i norsk skole, som lærer i barne- og ungdomsskolen, som rektor på Vigernes skole, som konsulent i Lærerutdanningsrådet og i Grunnskolerådet, som rektor i grunnskole og kommunal musikkskole i Skedsmo kommune.

Svein var også et organisasjonsmenneske gjennom en rekke tillitsverv i norsk musikkliv. Fra 1989 og til han avsluttet sitt yrkesliv i 2002 var Norsk musikkråd hans arbeidsplass. Til oss kom han med sitt vell av kunnskaper om norsk skole og norsk lærerutdanning, og særlig om musikkfagets stilling i skolen.

Han kom med sitt brennende engasjement for eleven, for lokalsamfunnet og for musikken. Han kom med visjonen om samspillet mellom det frivillige musikklivet, skolen og den kommunale musikkskolen. Et samspill som var bygget på alles grunnleggende rett til å oppleve og utøve musikk. Unge, gamle, funksjonsfriske eller hjelpetrengende, veltilpassede eller utstøtte: Hvem du enn er, hva du enn har med deg i ryggsekken din: Musikk er en kilde til vekst, mestring, glede og helse.

Prosjektet «Musikk i fengsel og frihet», som bruker musikk som virkemiddel i rehabilitering og ettervern, under og etter soning, illustrerer hans måte å tenke på: helhetlig, inkluderende, medmenneskelig. Svein ønsket å bidra til å bygge fellesarenaer som kunne tale musikklivets sak på alle nivåer, i kommunene, i fylkene og i Stortinget. Hans bidrag ble mange og gode. Vi minnes, og savner!

Øyvind Stålsett,
Norsk musikkråd

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Fagansvarlig

Norsk jazzforum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev