Jon Gotteberg

Mer enn Rock Furore

DEBATTINNLEGG: Egon Holstads utspill om bestillingsverket til Norsk Rockforbunds feiring av 25 års jubileet vekker reaksjoner. Nå er det bookingansvarlig Jon Gotteberg ved Det Norske Studentersamfund som tar bladet fra munnen. – Først og fremst klarer jeg ikke å unngå å gratulere den vanligvis så treffsikre Egon med kunststykket å kritisere et verk han neppe har hørt mer enn noen minutter av; Egon utviser i beste fall imponerende synske evner, i verste fall ren pr-kåt dårskap, skriver Gotteberg her.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Jon Gotteberg, bookingansvarlig Det Norske Studentersamfund, Chateau Neuf

Det Norske Studentersamfund er vertskap for Norsk Rockforbunds jubileum denne uken. Som bookingansvarlig i Det Norske Studentersamfund er det en stor glede for meg å kunne komme med følgende kommentar til Egon Holstads innlegg.

Egon er en markant og tydelig stemme i vårt musikkmiljø, ofte har han kvesset pennen og tatt rocken i forsvar. Det er mange som er glad i Egon for det!

Men innlegget som står på trykk den 06.09.07 i Ballade.no krever tilsvar. Først og fremst klarer jeg ikke å unngå å gratulere den vanligvis så treffsikre Egon med kunststykket å kritisere et verk han neppe har hørt mer enn noen minutter av; Egon utviser i beste fall imponerende synske evner, i verste fall ren pr-kåt dårskap. Når ble rock vurdert ut fra utdrag av teksten? Hva skjedde med musikken, Egon?

For det andre kommer han med påstander som er direkte feilaktige! Norsk Rockforbund har et stort og variert program på sitt jubileum, og det dreier seg om veldig mye mer rocka ting enn en det Egon ønsker seg (Rockeopera? come on, Egon!). Det er ikke kun Rock Furore som utgjør feiringen av jubileet, slik den ellers så oppdaterte Egon later til å tro. Feiringen er allerede i gang!

Vi startet som seg hør og bør på onsdag denne uken med kulturpolitisk debatt i Storsalen på Chateau Neuf der temaet «Har rock noe å gjøre på statsbudsjettet?» ble debattert i to samfulle timer av et panel bestående av Torbjørn Røe Isaksen, Monica Larsson, Torbjørn Urfjell, Hallvard Ingebretsen og Frøydis Moberg. Det interessante ordskiftet ble ledet av Erling Fossen.

Hele uken har Per Ole Hagen fotoutstilling i BokCaféen på Chateau Neuf. Per Ole Hagen er foruten en meget habil konsertfotograf også musikksjef i NRK P1.

Og selv om Rock Furore ikke fremføres før i morgen er det fredag kveld festen starter for alvor! Metallarrangører over hele landet har gått sammen om å hente Entombed, 1349, Ephel Duath og Iskald til Betong i kveld. Mørkt og rocka blir det!

I morgen tar det av for alvor: I tillegg til bestillingsverket Egon er så skeptisk til huser Chateau Neuf en rockenatt som forhåpentligvis vil sette spor etter seg; Animal Alpha, The Lionheart Brothers, The Grand, Monomen, Ai Phoenix og Jenny Hvals nye prosjekt Kling Klang vil etter tur entre våre to scener på Betong. Deilig rå rock rett fra scenen hele natta; dette burde vekke selv de mest blaserte gamle rockeføtter.

Arrangementene er naturligvis åpne for publikum, så i i tillegg til å invitere til rockenatta, vil jeg oppfordrer alle til selv å komme og vurdere hvorvidt Gebhardts Rock Furore er rock nok eller ikke.

For din egen del var det synd du ikke leste hele programmet, Egon!

Da hadde du kanskje tatt deg bryet med å ta turen ned?

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev