Mela 2007 (Foto: Mela)

Mela – program klart

På plakaten Wergeland på punjabi, vietnamesisk dukketeater i en åtte tonns vanntank, Odd Børretzen, Samsaya, pakistanske MTV-stjerner, marokkansk rap og parade gjennom Oslo.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Dronning Sonja er hedersgjest når Mela 2008 sparkes i gang med over 300 artister og et forventet besøk på 300 000 festivalgjengere, heter det fra Mela i en pressemelding.

Khalid Salimi, kunstnerisk leder for Mela, mener det er viktig for det nye Norge at Kongehuset er med på feiringen av Mela.

— Kongehuset har vært og er med på å løfte fram at dette er en kulturfestival og ikke en begivenhet knyttet til minoritetsspørsmål, heter det i pressemeldingen.

Åpningsseremonien i Rådhussalen i Oslo fredag 22. august overværes av Hennes Majestet Dronning Sonja. Her vil Odd Børretzen og Lars Martin Myhre framføre musikk i Henrik Wergelands ånd, og Bollywood-stjernen Rafaqat Ali Khan vil i samarbeid med norske musikere tolke den norske dikteren på punjabi og urdu, knyttet til Wergelandåret 2008.

— Vi er veldig stolte av å kunne vise Wergeland satt inn i en helt annen sammenheng, Tolkningen på urdu og punjabi skal på turné i hele verden og vil gi Wergeland en større plass, ja, gi ham den plassen han fortjener, uttaler Salimi i pressemeldingen.

Mela forventer et besøk på 300 000 mennesker mellom 22. og 24. august. Mela tilbyr 314 artister fra hele verden fordelt på nærmere 50 konserter. Arrangementet er gratis.

For mer informasjon, gå til hjemmesiden til Mela.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev