DetNorskBlaaseEns

Mary og Sverre Valen hedret med «Alle kan Synge»- prisen

Under konserten Alle kan synge julen inn lørdag 11. desember ble Mary og Sverre valen tildelt Alle Kan Syngeprisen. Denne prisen er opprettet av Kari og Carl Høgset og deles ut hvert år i forbindelse med Alle Kan syngeprosjektets julekonsert. Den deles ut til personer som i særlig grad er opptatt av og har arbeidet for at barn og unge lærer å synge.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Aksel Korbøl

Det var tredje gang Alle Kan Syngeprisen ble delt ut lørdag. Årets vinnere har i en menneskealder viet sitt arbeid til nettopp å lære barn og unge å synge. De giftet seg i 1952 og fire år senere bosatte de seg i Sandefjord. Der startet de samme året Sandefjord Jentekor som de drev fram til 1997. I 1985 startet de opp Valens Solistensemble som var sammensatt av særlig talentfulle sangere fra jentekoret. Dette koret drev de sammen til 2000.

I driften av disse korene var det Sverre Valen som dirigerte, mens Mary sto for sangundervisningen av barna. Hvert enkelt medlem i Sandefjord Jentekor fikk med andre ord individuell sangundervisning. Ekteparet drev også musikkbarnehage og når man ser hele deres virksomhet og lange karriere under ett har de undervist over 8000 barn. Både Sandefjord Jentekor og Valens Solistensemble har opplevd anerkjennelse både her hjemme og internasjonalt. De har blant annet vunnet priser i den prestisjetunge konkurransen Let the Peoples Sing. I tillegg har de vært på en rekke turneer i Europa og Amerika.

I og med at det hele tiden har vært Sverre Valen som har vært dirigent, er det kanskje han som har oppled størst oppmerksomhet og anerkjennelse. Derfor var det særlig hyggelig at Alle Kan Syngeprisen ble tildelt dem begge. Sammen ga Mary og Sverre Valen et musikkpedagogisk tilbud til barn og ungdom som strakte seg fra barnehagealder til tidlig voksenalder, og de har underveis hatt høye musikalske kvalitetskrav, noe suksessen og anerkjennelsen til korene bærer vitnesbyrd om.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev