Kongelige Norske Marines Musikkorps, 1994

Marinemusikken spiller Ringenes Herre

Kongelige norske marines musikkorps fra Horten står for det musikalske innslaget fra orkestergraven i danseforestillingen Ringenes Herre i Tønsberg i helgen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

”Ringenes Herre – en magisk danseforestilling” har premiere fredag kveld og spilles deretter både lørdag og søndag i Oseberg kulturhus. Filmene om jakten på den berømte ringen har trollbundet verden i tre år. Nå håper produsent for Marinemusikken, Kjersti Tubaas, at Ringenes Herre-fans i alle aldre kjenner sin besøkelsestid i Tønsberg.

— Det er faktisk første gang det settes opp en helaftens ballettforestilling basert på Ringenes herre-historien her i Norge. Det spesielle er at den er basert på både boken til J.R.R. Tolkien og Peter Jacksons filmtrilogi, forteller hun. – Vi stiller med fullt orkester. Vi har brukt original klassisk musikk og satt denne sammen til en helaftens ballettforestilling sammen med koreograf Renata Nagy Vynikalova, som vi har hentet fra det tsjekkiske ballettkonservatoriet.

Musikken publikum i Oseberg kulturhus får høre er Johan de Meijs ”Symfoni nr. 1” som ble skrevet til Tolkiens bok lenge før filmene ble laget. Mange vil også kjenne igjen deler av den originale filmmusikken.

— Vi har også valgt å bruke Dmitri Sjostakovitsj’ finale fra hans symfoni nr. 5 og Modest Mussorgskijs ”Bilder fra en utstilling”. Musikken danner en storslagen ramme rundt forestillingen, mener Tubaas.

Flesteparten av kostymene er originale fra premieren på ”Atter en Konge” i Oslo Spektrum før jul.

— Alle er veldig spente foran premieren i kveld. Ungene er spesielt nysgjerrige på om det kommer mye folk. Vi har solgt mange billetter til premieren, men det er fortsatt godt med billetter til lørdag og søndag, forteller produsenten.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev