© Nils Maudal

– Lyder hult

INNLEGG: Khalid Salimi mener det ikke lenger er behov for en statsstøttet festival for verdensmusikk. Kanskje fordi han håper på mer penger til sin egen festival? spør Trond Okkelmo, spesialrådgiver i Norsk teater- og orkesterforening.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Til Dagsavisen uttaler Khalid Salimi at[link id=66337 title=» staten kan ikke drive en musikkfestival»].
Ønsker Salimi ikke penger lenger siden han mener det ikke er behov for en statsstøttet verdensmusikkfestival? Stiftelsen Horisont/Mela, som Salimi er leder for, bevilges penger av Storinget på kapittel 323, post 72, Knutepunktinstitusjoner.
Joda, jeg skjønner at han mener at det ikke er behov for at Rikskonsertene arrangerer Oslo World Music Festival. Håper han kanskje på mer penger til sin egen statsstøttede festival, dersom oppgaver og penger eventuelt tas fra Rikskonsertene? Det er ikke staten som driver musikkfestival når Rikskonsertene er arrangør, like lite som det er staten som driver Melafestivalen eller Førde Internasjonale Folkemusikkfestival. Rikskonsertene er, som Riksteatret, av historiske årsaker etater underlagt Kulturdepartementet, men det kan da ikke være organisasjons- og finansieringsformen som skal bestemme hva Rikskonsertene skal bedrive når de fortolker og iverksetter sitt formål.
Khalid Salimi burde være langt mer opptatt av om Oslo World Music Festival holder høy og interessant kunstnerisk kvalitet og formidler godt til et publikum som stiller opp. Hvilket de vel gjør,Salimi? Og det kunne være fristende å si et betalende publikum, i motsetning til Melafestivalen, som er gratis og utendørs.
Nei, Khalid Salimi, man kan godt vurdere hva Rikskonsertene skal formidle, men det lyder noe hult når du er kritikeren.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev