gif global nights 2024

Kurs i vokalrytmikk

Rytmisk Musikkforum i Bergen arrangerer kurs i vokalrytmikk og – akrobatikk 15. – 17. september. Kurset henvender seg til rytmikere, korsangere, pedagoger og andre interesserte.

Kalender

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Roger Arve Vigulf og strykere

26/05/2024 Kl. 19

Vestfold og Telemark

Ensemble Ernst på Ridehuset

26/05/2024 Kl. 18.00

Oslo

Instruktør for kurset «Vokalrytmikk og -akrobatikk» er Catharina Christophersen, som er doktorgradsstipendiat i musikkpedagogikk ved Høgskolen i Bergen. Hun underviser i didaktikk og rytmisk musikkpedagogikk, og har allsidig erfaring som kordirigent og vokalist i ulike sammenhenger.

Noe av grunnideen bak kurset er at rytmikk ikke er forbeholdt slagverkere og perkusjonister. Rytme er som kjent et sentralt musikalsk element, og alle som liker å holde på med musikk må på en eller annen måte forholde seg til rytme. Man trenger heller ikke dyre instrumenter for å jobbe med rytmikk, ofte kan kroppens egne instrumenter – sang, klapping, knipsing, tramping osv. – være alt man trenger for å lage gode groover.

Ved å bruke ulike sanger, vokalarrangementer og rytmiske øvelser skal kursdeltagerne jobbe med ulike rytmiske elementer i musikken (som puls, perioder, underdelinger, synkoper, enkel polyrytmikk), og dessuten jobbe med stemmen som rytme- og akkompagnementsinstrument. Kurset vil være gehørbasert, dvs. at all innøving vil foregå «på øret». Målet er at deltakerne skal få videreutvikle egne vokale og rytmiske ferdigheter, samt trene gehør, koordinasjon, oppmerksomhet og evne til samsang. Dette skal gi økt kunnskap om musikkens rytmiske elementer og muligheter. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å melde seg på kurset. Det er heller ikke nødvendig å kunne lese noter. Litt sangerfaring regnes som en fordel, men det viktigste er i følge arrangørene sangglede.

Kurset foregår over tre dager, og finner sted på Høgskolen i Bergen, avdelingen for lærerutdanning. Påmelding og videre forespørseler kan skje per brev, telefon eller e-mail innen mandag 11.september til:

Line Texe,
Hordnesv.222
5244 Fana.
Tlf.55917711,

Mailadresse: linetexe@start.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.