Odd B prolog åpning av Norsk Flerkulturelt musikksenter

Kurs i vokalrytmikk

Rytmisk Musikkforum i Bergen arrangerer kurs i vokalrytmikk og – akrobatikk 15. – 17. september. Kurset henvender seg til rytmikere, korsangere, pedagoger og andre interesserte.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Instruktør for kurset «Vokalrytmikk og -akrobatikk» er Catharina Christophersen, som er doktorgradsstipendiat i musikkpedagogikk ved Høgskolen i Bergen. Hun underviser i didaktikk og rytmisk musikkpedagogikk, og har allsidig erfaring som kordirigent og vokalist i ulike sammenhenger.

Noe av grunnideen bak kurset er at rytmikk ikke er forbeholdt slagverkere og perkusjonister. Rytme er som kjent et sentralt musikalsk element, og alle som liker å holde på med musikk må på en eller annen måte forholde seg til rytme. Man trenger heller ikke dyre instrumenter for å jobbe med rytmikk, ofte kan kroppens egne instrumenter – sang, klapping, knipsing, tramping osv. – være alt man trenger for å lage gode groover.

Ved å bruke ulike sanger, vokalarrangementer og rytmiske øvelser skal kursdeltagerne jobbe med ulike rytmiske elementer i musikken (som puls, perioder, underdelinger, synkoper, enkel polyrytmikk), og dessuten jobbe med stemmen som rytme- og akkompagnementsinstrument. Kurset vil være gehørbasert, dvs. at all innøving vil foregå «på øret». Målet er at deltakerne skal få videreutvikle egne vokale og rytmiske ferdigheter, samt trene gehør, koordinasjon, oppmerksomhet og evne til samsang. Dette skal gi økt kunnskap om musikkens rytmiske elementer og muligheter. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å melde seg på kurset. Det er heller ikke nødvendig å kunne lese noter. Litt sangerfaring regnes som en fordel, men det viktigste er i følge arrangørene sangglede.

Kurset foregår over tre dager, og finner sted på Høgskolen i Bergen, avdelingen for lærerutdanning. Påmelding og videre forespørseler kan skje per brev, telefon eller e-mail innen mandag 11.september til:

Line Texe,
Hordnesv.222
5244 Fana.
Tlf.55917711,

Mailadresse: linetexe@start.no

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev