Kim Hiorthøy (foto: NRK Filter)

Kunst for en hundrings

Musikeren og den grafiske designeren Kim Hiorthøy åpner lørdag 3. mars utstillingen «Tegninger for en hundrings». Samtidig utgir Smalltown Supersound singelen «Nu kommer Cathrine inn, hon lutar sig mot dörrposten». Kim Hiorthøy spilte en av de mer oppsiktsvekkende konsertene under by:Larm i Tromsø, og mottar også mye skryt i marsnummeret til det velrenommerte engelske designmagasinet Creative Review.

Kalender

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Rakhmaninov med venner

14/12/2023 Kl. 18:30

Oslo

Den store julegaven – Mest for barn, litt for voksne

16/12/2023 Kl. 13.00 og 15.00

Oslo

Lørdag 3. mars klokken 13 åpner Kim Hiorthøy utstillingen «Tegninger for en Hundrings» i Tegnerforbundets Galleri i Rådhusgata 17 i Oslo. Utstillingen består av 300 tegninger som hver er til salgs for hundre kroner.Samtlige tegninger er også gjengitt i katalogen «Alt fins» (320 s.), og Smalltown Supersound utgir Kim Hiorthøy’s nye 7-tommer single «Nu kommer Cathrine inn, hon lutar sig mot dörrposten» (på transparent vinyl i 400 eksemplarer) i forbindelse med utstillingen. Begge deler vil være tilgjengelige i Tegnerforbundet på åpningen 3. mars og så lenge utstillingen varer.

I pressemeldingen vi har mottatt i forbindelse med Hiorthøys separatustilling, heter det videre: «Alt for mye handler i vår tid dypest sett om penger. «Tegninger for en hundrings» er, foruten resultatet av et ønske om å lage kunst folk har råd til, et forsøk på å problematisere dette og å undersøke kunstnerisk verdi vs. økonomisk verdi, hvordan disse forholder seg til hverandre og hvordan vi, mennesker med og uten penger, forholder oss til begge.»

Kim Hiorthøy var ellers i Tromsø denne helgen, i forbindelse med live-delen av by:Larm. Sittende på gulvet i fjerdeetasje på Driv spilte han en lavmælt, krevende og svært vakker konsert, der en rolig fortellende stemme ble understøttet av langsomt oppbyggende flater av lyd. Albumet «Hei» ble utgitt i Norge i november, og kan alt vise til en rekke gode anmeldelser, der vi kan sakse følgende fra den etter hvert ganske så omfangsrike pressebunken:«En av årets beste plater, uansett sjanger» (Aage Wolff, AVIS 1) , «Svært behagelig for øregangene» (Jan Olav Glette, 2000) og «Mesterlig enkelt. Noe av det mest spennende jeg har hørt innen norsk elektronisk musikk» (Øyvind Holen, Dagsavisen). Utenom karrieren som musiker har Hiorthøy særlig gjort seg bemerket som grafisk designer, der han bl.a. har stått bak omslag for Erlend Loe, Motorpsycho og Rune Grammofon. Som et ledd i sin avgangseksamen fra Kunstakademiet i Trondheim utformet han en bok kalt «Book Without Function», samt en CD ved navn «Fake». Hiorthøy har dessuten jobbet med film og dokumentarprogrammer for NRK, og ga i høst ut designboken «Tree Weekend» på Die Gestalten verlag. Artikkelen i marsutgaven av Creative Review tar særlig for seg samarbeidet mellom Hiorthøy og Rune Grammofon.

«Kunst for en hundrings» er åpen frem til 25.mars, og åpningstidene er som følger – tirsdag til fredag: 10-16, lørdag: 11-15 og søndag: 12-16. Mandager er galleriet stengt.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.