Olav Torvund er professor med særlig ekspertise på Ånsdverkloven. Han er også musiker.

Kulinarisk kulturhelg

Gamle Ormelet er et kunst- og kultursenter på Tjøme, som i 1998 ble tildelt kulturprisen i Tjøme Kommune. Denne helgen tilbyr de en kulinarisk opplevelse med musikalsk tilsnitt.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Helgens gjester hos Gamle Ormelet skal nemlig ut i skogen med Eilif Moe som veiviser. Moe er musiker og lege, men først og fremst soppfantast. Letingen etter sopp skal i følge pressemeldingen foregå i et bedagelig og livsnytersk tempo, akkompagnert av Moes musikalske innslag og susing i trærne.

Et lite pust av Paris
Tilbake på Gamle Ormelet skal de besøkende så hengi til mat- og vinekspert Edgar Ludl, som vil innvie ”i praktisk og fantastisk utnyttelse av naturens godbiter”. Sturm und Drang står for kveldens musikalske underholdning. Trioen har sterke bånd til Oslo filharmoniske orkester, men også dragning til sigøynertoner fra øst og toner fra Paris’ boulevarder. Sturm & Drang består for anledningen av Ragnar Heyerdahl (fiolin), Svein Haugen (bass) og Eilif Moe (gitar og piano). Som kvintett ga Sturm und Drang i 1998 ut det kritikerroste albumet ”Nordisk Rapsodi” på Heilo.

Kafé og kunstnerboliger
Denne helgen blir også siste anledning til å se Gamle Ormelets kollektive salgsutstilling med bl.a. Magne Furuholmen, Nico Widerberg og Ole Lislerud. Kunst- og kultursenteret har gjennomført en rekke utstillinger siden oppstarten i 1991. Fremtidsvyene for stedet inkluderer også planer om et europeisk samarbeid med kunstnerboliger og atelier for billedkunstnere. Fra 1998 har Dorthe Endresen vært eier og driver av stedet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.