byline_ballade_mortenespeland

Kulinarisk kulturhelg

Gamle Ormelet er et kunst- og kultursenter på Tjøme, som i 1998 ble tildelt kulturprisen i Tjøme Kommune. Denne helgen tilbyr de en kulinarisk opplevelse med musikalsk tilsnitt.

Kalender

Helgens gjester hos Gamle Ormelet skal nemlig ut i skogen med Eilif Moe som veiviser. Moe er musiker og lege, men først og fremst soppfantast. Letingen etter sopp skal i følge pressemeldingen foregå i et bedagelig og livsnytersk tempo, akkompagnert av Moes musikalske innslag og susing i trærne.

Et lite pust av Paris
Tilbake på Gamle Ormelet skal de besøkende så hengi til mat- og vinekspert Edgar Ludl, som vil innvie ”i praktisk og fantastisk utnyttelse av naturens godbiter”. Sturm und Drang står for kveldens musikalske underholdning. Trioen har sterke bånd til Oslo filharmoniske orkester, men også dragning til sigøynertoner fra øst og toner fra Paris’ boulevarder. Sturm & Drang består for anledningen av Ragnar Heyerdahl (fiolin), Svein Haugen (bass) og Eilif Moe (gitar og piano). Som kvintett ga Sturm und Drang i 1998 ut det kritikerroste albumet ”Nordisk Rapsodi” på Heilo.

Kafé og kunstnerboliger
Denne helgen blir også siste anledning til å se Gamle Ormelets kollektive salgsutstilling med bl.a. Magne Furuholmen, Nico Widerberg og Ole Lislerud. Kunst- og kultursenteret har gjennomført en rekke utstillinger siden oppstarten i 1991. Fremtidsvyene for stedet inkluderer også planer om et europeisk samarbeid med kunstnerboliger og atelier for billedkunstnere. Fra 1998 har Dorthe Endresen vært eier og driver av stedet.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this