Vertavo strykekvartett

Krøyt og Vertavo i samspill på Rockefeller

Krøyt og Vertavokvartetten spiller sammen på Rockefeller onsdag 17 desember. Krøyts elektroniske lydjungel kobles med Vertavoenes strykerklang. Samarbeidet mellom de to ensemblene, som er høyt profilerte på hvert sitt musikkfelt, har fått navnet ”While my heart beats still».

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Vertavo er en av Europas ledende strykekvartetter og har vunnet flere høythengende internasjonale priser. Krøyt har nådd ut til et bredt publikum med sin særegne, kompromissløse blanding av frijazz, elektronika og tung rock.

Vertavo fikk stor internasjonal oppmerksomhet i 1995 da de vant førstepris, publikums- og kritikerprisen, samt ABC Classic FM Listeners Choice Award ved den andre Melbourne International Chamber Music Competition. Året etter mottok Vertavo førstepris ved den Nordiske Kammermusikkonkurranse i København og kritikerprisen fra norsk presse. I 1998 ble Vertavo nominert til Nordisk Råds kulturpris. I 2001 mottok Vertavo den franske CDprisen Diapason d’Or for sin innspilling av Grieg og Debussys strykekvartetter, og kvartetten ble nominert til Spellemannsprisen for sin innspilling av samtlige av Bela Bartóks kvartetter.

En konsertperformance med Krøyt henvender seg både til øyne og ører; med videokunst og live film sammenvevet med musikken. Ansvarlig for lydbearbeidelsen er Magnus Torkildsen, og Atle Ramsøy-Halle skaper den visuelle videoverden.

Før den kommer til Rockefeller skal ”While my heart beats still” til Hamar, Lillehammer, Gjøvik og Trysil.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this