OnlyConnect2020Topp

Krohnengen Brass Band Europamestre

Norsk korpsmusikk holder høyt nivå, og hevder seg godt i europeisk sammenheng. Krohnengen Brass Band leverer det siste beviset for dette. I helgen vant de underholdningskonkurransen Eurobrass i Drachten i Nederland.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Manger Musikklag, Eikanger-Bjørsvik Musikklag og Krohnengen Brass Band holder alle internasjonalt nivå, og er gode ambassadører for Norge og sine lokalkommuner gjennom sine konsertopptredener, og i deltakelse i konkurranser. Alle har de gått helt til topps i spillekonkurranser i inn- og utland. Og seiersrekken ser ut til å fortsette for den norske elitemusikerne fra norsk amatørmusikkliv.

Lørdag 15. juni vant Krohnengen Brass Band underholdningskonkurransen EuroBrass i byen Drachten i Nederland. Euro Brass 2002 er en underholdningskonkurranse for Brass Band, og er kommet i stand etter et samarbeid mellom korpsorganisasjonene i England, Sveits, Belgia, Nederland og Norge. Konkurransen har eksistert i en enklere form i 14 år under navnet «Survento Festival», men har nå pga. av samarbeidet med de involverte landene skiftet navn og arrangørsted. Årets EuroBrass ble arrangert i byen Drachten – Nederland, en by som har tatt mål av seg til å bli den store kulturbyen i Nederland.

Korpsene som deltar blir vurdert ut fra faglige musikalske hensyn av en fagjury, samt for presentasjon og underholdningsverdi av en publikumsjury. Maksimalt kan beste korps oppnå 200 poeng for musikalsk fremføring og 25 poeng for underholdningsverdi.

22 brass band deltok i årets konkurranse, hvor Krohnengen Brass Band var eneste inviterte representant fra Norge.

Krohnengen Brass Band (KBB) regnes som et av Norges fremste elitekorps, og holder til på Rothaugen skole i Bergen. Korpset har i de senere år satset på å holde konserter av høy kvalitet, rettet mot et bredt publikum. Korpset består av 33 medlemmer i alderen 19-36 år, med en gjennomsnittsalder på rundt 25 år. Alle medlemmene er amatørmusikere. Krohnengen Brass Band engasjerer seg sterkt i lokalmiljøet, og spesielt i samarbeid med skolekorps. Korpset er drevet på ideelt grunnlag, og ledet av et valgt styre på 6 personer. Korpsets økonomi er stram, men sunn, og underlagt god styring fra korpsets ledelse.

I juli 2001 deltok korpset i World Music Contest i Kerkrade – Nederland, og vant konsertdivisjonen for brass band. Korpset kan i de neste fire år titulere seg «World Music Contest Champions». Korpset ble nr. 2 i årets Norgesmesterskap for Brass Band. Ray Farr har vært KBBs musikalske leder siden 1998. Korpset er i stadig utvikling under sin dirigent Ray Farr.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev