Ivar Mykland, KKK

Kristiandsand Kunstkommando på Mono

Kristiansand Kunstkommando spiller mandag, tirsdag og onsdag kveld forestillingen «Retromancer» på Mono i Oslo. KKK karakteriserer de tre gratisforestillingene som «øvinger», men bød i hvert fall på en sterk opplevelse på Blå i begynnelsen av mars.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Forestillingen «Retromancer» hadde premiere på Agder Teater, og er blitt karakterisert som ”rester av en fortelling. En absurd og dyster mental reise/hallusinasjon. En utålmodighet.» Ivar Mykland, som ble kjent på nasjonalt plan som frontfigur i kultbandet Munch, er alene på scenen, og forteller en historie om en figur som gjennom bevissthetsutvidende midler med katastrofale følger blir konfrontert med sitt yngre jeg. Forestillingen er i form av en dramatisk monolog, som understøttes av foruroligende musikk og støy, som henter mye av inspirasjonen sin fra den industrielle rocken på det tidlige 80-tallet.

Ide, tekst og fremføring av ”Retromancer” er ved Ivar Mykland, mens Lars Årdal og Ivar Mykland har stått bak musikken. Henrik Fjellestad og Jarle Johansen har hatt ansvaret for lys, mens Harald Hempel har kjørt live-lyden. Kostymer er ved Ane Åsheim. Opptredenene på Mono vil være en nokså nedstrippet utgave av forestillingen, men bør likevel kunne gi et bilde av en usedvanlig oppsetting i grenselandet mellom konsert, performance og resitasjon.

«Retromancer» varer rundt en time, og spilles mandag, tirsdag og onsdag kveld klokken 1900 hos Mono i Pløens gate 4. Det er gratis inngang.

For mer utførlig informasjon kan du klikke videre på lenken til artikkelen nedenfor, eller gå inn på sidene til Kristiansand Kunstkommando hos Synth.no.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.