Christain Eggen

Kråkevik deler ut Edvard-pris

TONO fortsetter sin ambulerende utdeling av Edvard-prisen, og setter nå kurs mot filmfestivalen i Haugesund. Denne gang gjelder prisen Komposisjon til annen kunstart, der Glenn Erik Haugland, Christian Eggen og radarparet Geir Bøhren/Bent Åserud er de nominerte som kan motta trofeet fra Herborg Kråkevik.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Edvard-prisen 2001 i klassen «Komposisjon til annen kunstart» deles i år ut under filmfestivalen i Haugesund. Denne prisen, som er en av totalt 6 EDVARD-priser, tildeles en opphavsmann/kvinne for komposisjon av musikk til ballett, film, multimedia, e.l, hvor musikken står i et kontrollert og kvalitativt forhold til det totale kunstneriske uttrykk.

Prisen er på 40.000 kroner. Prisvinneren mottar også et trofé, en Edvard Grieg- profil i stein, designet av Bruno Oldani.

Prisen deles ut av Herborg Kråkevik under festivalens presselunsj tirsdag 28. august.

De nominerte til årets pris er:

· Glenn Erik Haugland for «POY!» (Skapt i samarbeide med Heidi Tronsmo).

· Christian Eggen for «Ifigenia i Aulis». (Libretto: Euripides).

· Geir Bøhren og Bent Åserud for «4 høytider». (Manus: Leidulv Risan og Bjørn Skaar).

TONO har delt ut Edvard-prisene årlig siden 1998. Formålet med prisen er å øke oppmerksomheten overfor norske komponister og tekstforfattere og alle de nye verk som skapes i ulike genre. Utdelerne håper også at prisen skal bidra til å øke kjennskapen til TONOs rolle som forvalter av opphavsrett til musikkverk.

Edvard-prisen har i komponistmiljøet etablert seg som en av de gjeveste av musikkprisene, nettopp fordi den fokuserer på opphavsmannen og den skapende virksomhet. Tidligere Edvard-priser i år har gått til Tungtvann og tekstforfatteren Pål-Helge Haugen.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev