Opus 82

Korpsgalla i Sandvika

På lørdag inntar noen av landets fremste korps Bærum Kulturhus i Sandvika. Der blir det for tredje gang stor korpsgalla under mottoet «spilleglede – kvalitet – musikkultur». – Vi håper at publikum i Oslo-regionen kjenner sin besøkelsestid. Her har de virkelig mulighet til å få høre mye fin og underholdende musikk fremført på et veldig høyt nivå, sier prosjektleder Kathrine Warg.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Arrangørene lover at publikum får høre korpsmusikk fremført på et høyt nivå når 18 av Norges aller beste janitsjarkorps for tredje gang inntar Bærum Kulturhus og Thon Hotel Oslofjord i Sandvika for å delta i Korpsgalla.

Denne underholdningskonkurransen for janitsarkorps startet for et par år siden, og arrangør Norges Musikkorpsforbund (NMF) har siden den spede start med seks deltagende korps opplevd en voksende interesse for å delta.

Supplement til NM
— Vi i NMF Akershus etablerte denne konkurransen som et supplement til NM, som hvert år arrangeres i Trondheim, for å skape en mulighet for janitsjarkorpsene i Norge til å komme sammen i en uhøytidelig kappestrid, forteller prosjektleder Kathrine Warg i en uttalelse til pressen.

Hun sier videre: – Vi valgte derfor å arrangere en underholdningskonkurranse hvor korpsene setter sammen et selvvalgt underholdningsprogram med en varighet på 20-25 minutter. Mottoet er spilleglede – kvalitet – musikkultur.

Korpsgalla er et arrangement som er åpent for vanlig publikum. I motsetning til Bergen med sitt årlige NM for Brassband og BrassWind, Trondheim med NM for janitsjar og Stavanger med SiddisBrass, hadde ikke Oslo-regionen før opprettelsen av Korpsgalla hatt noen fast årlig elitemønstring for korps.

Premiering og priser
— Norge er internasjonalt kjent for det høye nivået på amatørkorps, så her har publikum en enestående mulighet til å få oppleve dette. Det ser ut til at korpsene har vært flinke til å sette sammen spennende og underholdende programmer. I tillegg til premiering av de beste korpsene i hver divisjon, vil det også bli delt ut priser til beste solist, forteller Kathrine Warg.

Deltagerkorpsene deles inn i tre divisjoner hvor korpsene i den øverste divisjonen spiller i Bærum Kulturhus. De andre divisjonene avvikles på Thon Hotel Oslofjord.

Etter selve konkurransen blir det festkonsert og premieutdeling med fjorårets vinnere og mange ganger norgesmestere: Lillestrøm Musikkorps.

Teknisk arrangør for arrangementet er Bærums eget elitekorps, Opus 82.

Tid og sted:
Lørdag 28. oktober kl 09.30: Underholdningskonkurranse, Elite/1. divisjon, Bærum Kulturhus
Lørdag 28. oktober kl 11.00: Underholdningskonkurranse, 2. divisjon og 3. divisjon, Thon Hotel Oslofjord
Lørdag 28. oktober kl 19.30: Festkonsert med Lillestrøm Musikkorps, Bærum Kulturhus

Mer informasjon kan leses på sidene til Norges Musikkorps Forbund.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev