Magnar Mangersnes

Korprisen 2003 til Magnar Mangersnes

Ved avslutningen av årets Landskonkurranse for kor i Grieghallen i Bergen, ble domorganist og dirigent Magnar Mangersnes tildelt Korprisen 2003. Korprisen deles årlig ut av Norges Korforbund til «personer som gjennom sitt liv og virke har bidratt til å gi norsk korsang større utbredelse og høyere kvalitet».

Kalender

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

I begrunnelsen for årets tildeling heter det at «Magnar Mangersnes har i over tredve år hatt en sentral plass i norsk korliv. Han har vært en utmerket formidler av den enkle motett og stått for fremførelser av musikkhistoriens sentrale korverk.»

Det er andre året Korprisen deles ut. I fjor gikk prisen til dirigenten og komponisten Knut Nystedt.

Magnar Mangersnes er professor ved Griegakademiet, Institutt for musikk i Bergen, og har vært domkantor ved Bergen Domkirke siden 1971. Han har eksamen fra musikklinjen ved Bergen Lærerskole i 1962, samt organist- og kantoreksamen ved Bergen Musikkonservatorium i 1966. Han har høstet stor anerkjennelse for sitt arbeid med Bergen Domkantori, og for Bergen Oratoriekor som han har ledet siden 1969.

Mangersnes var i år også en av dommerne i juryen for Landskonkurransen for kor, som for øvrig bestod av hoveddommer Stefan Parkman (Sverige), Cecilia Rydinger Ahlin (Sverige), Mogens Dahl (Danmark) og Norunn Illevold Giske (Norge).

Resultatliste fra Landskonkurransen for kor 2003, finner du på nettportalen til Norgeskorforbund.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev