Vertavokvartetten, 2004 (Foto: Yvonne Holth)

Konkurranse for unge norske komponister

Vertavo strykekvartett og Trondheimsolistene inviterer unge norske komponister til å skrive et verk for strykekvartett og strykeorkester. De to ensemblene skal møtes til en felles konsert i Frimurerlogen i Trondheim 27.april 2005, hvor ett av de innsendte verkene vil bli presentert for publikum. Komponisten av vinnerverket vil også motta en pris på kr 10 000,-. Verket må leveres innen 25. februar.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Vertavo strykekvartett og Trondheimsolistene inviterer unge norske komponister til å skrive et verk for strykekvartett og strykeorkester. De to ensemblene skal møtes til en felles konsert i Frimurerlogen i Trondheim 27.april 2005, hvor ett av de innsendte verkene vil bli presentert for publikum. Komponisten av vinnerverket vil også motta en pris på kr 10 000,-

Stykket skal ha en varighet på mellom åtte og ti minutter, og det skal komponeres for to selvstendige ensembler. Kvartetten skal med andre ord ikke inngå i kammerorkesteret som gruppeledere eller lignende. Fristen for å levere verker er 25. februar, og partitur og stemmer må sendes til Trondheimsolistene senest denne datoen.

Trondheimsolistene ble etablert av Bjarne Fiskum in 1988. Det består av en blanding av musikkstudenter og profesjonelle musikere. Orkesteret har turnert mye i utlandet, og i 1999 var de på fem ukers turné med fiolinisten Anne Sophie Mutter i Tyskland, Spania, Frankrike, Danmark og Norge. I november 2001 var Trondheimsolistene på ny turné med Mutter i USA som startet i Carnegie Hall.

Orkesterets repertoar spenner fra Bach og Vivaldi via Grieg til samtidskomponister som Terje Bjørklund, Ståle Kleiberg, Henning Sommerro og Einojuhani Rautavaara. Ensemblet har gitt ut flere CDer, blant annet en som inngikk i serien ”The Grieg Edition”, som vant den anerkjente franske Diapason d’Or-utmerkelsen i 1993. I oktober 1999 kom en innspilling med Vivaldis “Årstidene” med Anne-Sophie Mutter på Deutsche Grammophon. Denne platen fikk Grammy-pris i 2000 for beste kammermusikkinnspilling.

Vertavokvartetten har etablert seg både her hjemme og i utlandet som et ensemble med meget høy kvalitet. Disse fire vennene begynte å spille sammen allerede i 1984. Kvartetten fikk internasjonal oppmerksomhet første gang i 1995 da de vant førstepris i Melbourne internasjonale kammermusikkonkurranse. Vertavo har også vunnet den nordiske kammermusikkprisen, Kritikerprisen og Nordeaprisen og ble nominert til Nordisk Råds musikkpris i 1998.

Vil du skrive et verk for strykekvartett og strykeorkester til denne konkurransen, må stemmer og partitur altså sendes til nedenstående adresse senest 25. februar. Konvolutten merkes ”Komponistkonkurranse”.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Trondheimsolistene ved Torodd Wigum, tlf 73 99 10 72 / 95 28 15 87

Trondheimsolistene
Postboks 147
7401 Trondheim

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this