Norsk Komponistforening logo

Komponistforeningen – Musikk og legitimitet

Hvorfor og hvordan arbeide med ny kunstmusikk – i dag? er spørsmålet Komponistforeningen stiller under sitt fagseminar i begynnelsen av februar.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Hva er et gyldig uttrykk, kunstnerisk og moralsk, for tiden og samfunnet vi lever i? Fremstår visse estetiske prosjekter, spesifikke lydlige fenomener, som mer relevante enn andre? Eller er det andre kategorier enn det estetiske som nå skal gi våre handlinger troverdighet? Ingen bryr seg lenger om stil eller materiale i tradisjonell forstand. Det er sammenhengen som skaper betydning og gir legitimitet.

Norsk Komponistforening har siden 1998 arrangert fagseminar om ulike emner knyttet til arbeidet med musikkskaping i vår tid. Seminaret har etablert seg som en sentral institusjon for tverrfaglig inspirasjon og diskusjon, og blitt en viktig møteplass for komponister, lydkunstnere og andre musikkinteresserte fra hele Norden.

Årets tema går rett til kjernen av en av de største utfordringene for musikere, lydkunstnere og komponister i dag: Hvordan legitimerer vi vår egen virksomhet? Seminaret er spesielt rettet mot disse gruppene, samt de som arbeider med kunstneriske veivalg og programsetting; for eksempel festivalarrangører og ensembleledere.

Påmeldingfristen er satt til 25. januar. Mer informasjon og påmelding skjer på Komponistforeningens hjemmesider. Der finnes også program.

Dette ifølge informasjon fra Komponistforeningen.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev