Plastic Strip Press-promo-2 (Foto: Arthur Sand)

Klassisk og jazz på Høvikodden

Henie Onstad kunstsenter inviterer søndag 9. mars til en hel dag med konserter innenfor sjangrene klassisk, jazz og singer/songwriter tradisjonen fra kl 13-16.

Kalender

Disse artistene opptrer på Henie Onstad kunstnsenter førstkommende søndag.

— Finnerud / Gjelstad / Mehus Trio
– Espen Eriksen Trio
– Jens Carelius

I tillegg nærmer Arthur Sands fotoutstilling seg slutten. Siste dag den henger oppe er 9. mars.

Sands sine fotografier av den norske og internasjonale avantgarden innen jazz og samtidsmusikk. Sand har siden 1960 vært en av Norges mest aktive musikkfotografer og har bla tatt bildene til Jan Garbareks album Til Vigdis og Svein Finnerud Trios debutplate. Hans portretter av Yusef Lateef, Karin Krog, Bill Evans, Jan Garbarek, Dollar Brand, Arne Nordheim, Dizzy Gillespie, Keith Jarret og Finn Mortensen vil bli vist denne søndagen på Henie Onstad kunstsenter.

Dette skriver Henie Onstad om artistene som opptrer søndag:

— På 70-tallet var jazzpianisten Svein Finnerud med og sette sitt preg på Henie Onstad kunstsenter. Denne søndagens program starter kl 13.00 med at hans sønn Bendik Finnerud (flygel) sammen med Ingrid Mehus (fiolin) og Iselin Gjeldstad (cello) fremfører Sergei Rachmaninoffs Preludium Op.2 Nr. 1 & Trio élégiaque i g-dur. Bendik Finnerud har som sin far valgt piano som sitt instrument, men gått sin helt egen vei i den musikalske verden. Han har i flere år studert under den høyt anerkjente Tsjekkiske pianisten Jirí Hlinka (som blant annet har hatt Leif Ole Andsnes som sin elev) og vil på Høvikodden ha premiere på det innøvde Rachmaninoff repertoaret.

— Espen Eriksen Trio, bestående av Espen Eriksen (flygel) Lars Tormod Jenset (bass) og Andreas Bye (trommer) spiller sin melodiske og esoteriske jazz som trekker tankene både til Esbjörn Svensson Trio og Bill Evans sitt klangunivers. Espen Eriksen er en kjent radiostemme fra NRK P2 men har ved siden av jobbet som musiker og låtskriver for store norske artistnavn. Han har blant annet spilt med Christina Bjordal, Mats Eilertsen, Briskeby og Päronsoda men har det siste året fokusert på sin egen trio som kun spiller originalkomposisjoner av Eriksen selv. Trioen holdt konserter i Oslo området for noen måneder siden til svært hyggelig omtale- som igjen førte til at trioen nettopp har blitt signert til et norsk plateselskap og skal ut med debutplate snart.

— Til å avslutte dagen på Henie Onstad kunstsenter vil Jens Carelius fra Sandvika spille sin akustiske folkrock i et intimt solosett. Carelius har et rått og direkte utrykk inspirert av den klassiske britiske folkescenen på 50- og 60-tallet, blandet med nerven og ærligheten i bluesmusikk. Sommeren 2007 ble brukt til å spille inn debutplate, The First Songs som ble gitt ut på labelen Big Dipper tidligere i år til svært gode anmeldelser.

Arrangementet er en del av en serie av månedlige musikalske arrangementer som vil bli holdt på Henie Onstad kunstsenter i 2008, som en del av senterets nye satsning på den tverrfaglige profilen.

Mer informasjon er å finne på kunstsenterets hjemmesider.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i klaver

Norges musikkhøgskole (NMH)

Innholdsprodusent digital formidling

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Ung i Kor Nord

Kommunikasjonssjef

Stormen Konserthus KF

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev