Jostein Simble

Jostein Simble er død

Direktør Jostein Simble i Norsk Musikkinformasjon døde lørdag 21. oktober etter lang tids sykdom. Han ble bare 54 år gammel. Han vil bli dypt savnet av venner og kolleger i både inn- og utland.

Kalender

Ensemble KammerKlang med Elin Gripstrand i Nøtterøy kirke

14/04/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Ragatid: Shantala Subramanyam Trio

14/04/2024 Kl. 16:30

Oslo

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Direktør Jostein Simble i Norsk Musikkinformasjon døde lørdag 21. oktober etter lang tids sykdom. Han ble bare 54 år gammel. Han kom fra Oslo-Filharmonien, der han var orkesterregissør, til Norsk Musikkinformasjon i 1980. Det lille informasjonssenteret som var åpnet året før, ble i løpet av Simbles tid opparbeidet til en sentral institusjon for alle fraksjoner i norsk musikkliv. Fra en relativt beskjeden start som arkiv og kopisenter for norske komponister tar senteret seg i dag av informasjon om nær sagt alle deler av musikklivet. Sentralt i så måte står to av Simbles hjertebarn, det engelskspråklige musikktidsskriftet Listen to Norway og nettavisen Ballade.no, som startet opp 1. september i år. Senteret har også administrert Innkjøpsordningen for nye norske fonogrammer siden 1985.

Senterets hovedmål er å informere om norsk musikk og musikkliv, og Jostein Simble så snart at en forutsetning for å få til noe som helst var samarbeid. Han var en mester i å bygge bro over uenighet og mistro genre og grupperinger i mellom, og maktet med sin aldri sviktende humor og samarbeidsevne å samle en rekke av musikklivets organisasjoner i Musikkens Hus i 1985. Samarbeidsevnene ble det også rik anledning til å utprøve som generalsekretær i Nordisk Ministerråds faglige musikkomite (NOMUS). Han satt dessuten i en rekke råd og styrer: Ultimafestivalen, Statens Musikkråd, Utenriksdepartementets musikkfaglige råd, NOMEX (Eksportrådets Norway Music Export), Sibelius-stiftelsen i Norge og Festspillene i Bergen. Hans utstrakte kontakt med personer og organisasjoner i musikklivet gjaldt ikke bare i Norge og Norden, men også internasjonalt, og Simble var i en årrekke styremedlem i IAMIC – International Association of Music Information Centres.

Selv om sykdom langsomt brøt ham ned hadde han en helt enestående arbeidskapasitet. I sitt siste leveår maktet han, tross stadig sviktende helse, i tillegg til oppstart av Ballade å få grunnlagt nok et hjertebarn, en spesialforretning for norsk musikk, EDNA. Han var også blant initiativtagerne til det nyopprettede Music Export Norway AS, og rakk akkurat å oppleve selskapets grunnleggelse. Som om ikke det var nok fikk han også gjennomført en stor evaluering av hele senterets virksomhet.

Det er med andre ord en mann med stor kapasitet som er gått bort. Alle som har samarbeidet med Jostein Simble har verdsatt hans varme, lune, ironiske og klarsynte måte å artikulere seg på, både skriftlig og muntlig. Hans humoristiske sans, evne til å skape samspill og kreativitet, og hans kjappe iakttagelsesevne er viden kjent. Et møte med Jostein Simble var sjelden kjedelig. For de ansatte i Norsk Musikkinformasjon blir dessuten savnet av en engasjert og menneskelig sjef merkbart. Det sier sitt om arbeidsmiljøet at omtrent ingen av hans medarbeidere har sluttet, men arbeidet sammen med ham i tyve år.

Jostein Simble vil bli dypt savnet av venner og kolleger i inn- og utland. Våre tanker går i dag til hans etterlatte, Wenche og døtrene Veronica og Kristin, som mister Jostein så altfor tidlig.

Styret og de ansatte

Det er nå gjort kjent at Jostein Simbles begravelse vil finne sted i Vestby kirke klokken elleve førstkommende fredag, 27. oktober.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.