John Cage

John Cages Musicircus på Deichmanske Bibliotek

Førstkommende mandag ettermiddag forvandles hovedsalen i Deichmanske Bibliotek til et stort instrument i John Cages ånd.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er en gruppe studenter fra Norges Musikkhøgskole som har spesialkomponert musikk i John Cages ånd for å gjennomføre et såkalt Musicircus.
Avantgardemesterens idé fra 1967 var ”å sammenføre, under ett tak, så mange musikalske grupper og solister som praktisk mulig under de gitte forutsetningene. Det burde til enhver tid være mange mennesker som utøver noe samtidig.»
I fremførelsen vil biblioteket brukes som instrument. I handlinger av hørbar og ikkehørbar art vil vi løfte frem de lyder og stemninger man finner i biblioteksrommet og i dets bøker. Denne stedsspesifikke fortolkning av en Musicircus gjør den unik, mener arrangøren.
— Cage hadde en radikal respekt for andre mennesker. Vi ønsker dermed ikke å sjokkere eller å forstyrre bibliotekets publikum, men vi ønsker å invitere dem til å lytte til og å oppdage biblioteket på nye måter, skrives det, før Cage siteres igjen med ”Happy new ears!”
Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev