Marius Roth Christensen, 2004 (Foto: www.musikkteatret.no)

Jazz, rock og indisk i Operaen

OPERAEN: På en pressekonferanse mandag la Operaen fram nyheter fra konsertprogrammet for sesongen 2008/2009. I Operaens åpningssesong, som starter i april, vet vi allerede at stykker av Monteverdi, Haas, Bizet, Strauss, Verdi, Mozart og Britten kommer til å bli presentert. Nå har jazz og rock blitt en del av programmet.

Kalender

BYOHP: Numinous Beginnings

28/11/2020 Kl. 12.00

Vestland

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Av Carl Kristian Johansen

Den 19. juni står den britiske artisten PJ Harvey på Operaens hovedscene. I følge Operaen er Harvey inspirert av alt fra blueslegenden Robert Johnson til den estiske komponisten Arvo Pärt.

Harvey har syv albumutgivelser bak seg siden begynnelsen av 1990-tallet. Hun kan sies å ha fått sitt kommersielle gjennombrudd med albumet To Bring You My Love fra 1995. Hun spilte i Norge første gang i 1993 som support for U2 på Valle Hovin.

Seigmen har nok en reunionkonsert, og kommer til å gjøre en konsert med originalbesetningen i Operaen. Rockebandet Seigmen spiller ”massiv plutonisk goth core” i følge pressemeldingen fra Operaen.

Gitaristen Marius Roth Christensen har gjennomført utdanning både ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøyskole etter at Seigmen ble oppløst på slutten av 1990-tallet, og har hatt roller i oppsetninger som «Jesus Christ Superstar» (Grimstad 2001 og 2002) og «Den glade enke» (Sandefjord 2000), samt flere mindre roller i oppsetninger ved Den Norske Opera. Roth Christensen har vært fast i Den Norske Operas kor.

Åpningskonserten til Oslo Jazzfestival 11. august kommer til å skje i Operaen i Bjørvika, og blir en hommage til Gil Evans og Miles Davis. Møtet mellom de to avstedkom et knippe klassiske jazzalbum, og to av disse presenteres av Det Norske Blåseensemble under ledelse av komponist og arrangør Maria Schneider, som i flere år samarbeidet nært med Gil Evans.

Spanskinspirerte Sketches of Spain av Miles Davis utgjør første avdeling, med norske Arve Henriksen som solist. Den amerikanske trompetisten Nicholas Payton slipper til i andre avdeling, som vies Miles’ tolkning av George Gershwins musikk til operaen Porgy and Bess med arrangementer av Gil Evans. Dette albumet har i år 50-årsjubileum.

I august står The Bollywood Brass Band på plakaten i Den Norske Operaen. Bandet ble dannet i 1992 og er basert i London. Siden den gang har de i følge Wikipedia spilt en stor mengde musikk av forskjellig karakter, det inkluderer Bhangra, qawwali, folkesanger fra Punjabi, framført med inspirasjon fra jazz, world music og moderne dansemusikk.

The Bollywood Brass Band består av 10 personer og gjør sine tre konserter på Operaens Scene 2 fra 27. – 29. august.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev