Vestre Aker Musikkorps

Ildfuglen i korpsdrakt

Igor Stravinskys mektige ballettmusikk «Ildfuglen» blir å høre i Kolbotn Kinoteater onsdag 26. mars. Det er i Kolbotn Ungdomskorps som innbyr til en festkonsert av de sjeldne, med tre av landets mest spennende korps på scenen.

Kalender

Regjerende Norgesmestere, Vestre Aker Musikkorps, under sin nye dirigent Cathrine Winnes, står for framførelsen av Stravinskys monolitt av et mesterverk denne kvelden. Dette korpset har to ganger gått helt til topps under NM-festuka i Trondheim, og skal første helgen i april forsvare mesterskapet. I tillegg til Stravisnky skal Vestre Aker Musikkorps også framføre Vincent Persichettis «Masquerade op.102».

Konsertarrangørene Kolbotn Ungdomskorps skal også framføre musikk av amerikanske Persichetti. Hans sjette symfoni op.69, den eneste symfonien han har skrevet originalt for blåsere, står på korpsets program, sammen med Adam Gorbs «Awayday». Det er Fredrikstad-dirigenten Christer Bergby som leder korpset.

OPUS 82 er konsertens tredje ensemble, ledet av Sverre Olsrud som er bosatt på Langhus. De spiller Jon Øyvind Ness’ «Tics and Tiffs», som er spesialbestilt av korpset, samt Ingolf Dahls «Sinfonietta».

«Dette er en unik mulighet for det lokale publikum til å høre musikk for blåsere på internasjonalt nivå», forteller en pressemelding fra Kolbotn Ungdomskorps.

Detaljer om Kolbotn Ungdomskorps’ konserter finnes på deres hjemmesider. Lenken finner du nederst på siden.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev