Nils Henrik Asheim_innsiden (Foto: MIC)

ICMF Stavanger – Smakebiter fra programmet

Nils Henrik Asheim er festspillkomponist ved årets internasjonale kammermusikkfestival i Stavanger.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Balladeskribent Nils Henrik Asheim, som selvsagt også er komponist, er den første festspillkomponisten ved International Chamber Music Festival i Stavanger på flere år, i følge Stavanger Aftenblad.

Asheim er også organist, og har improvisasjon på kirkeorgel som en av sine spesialiteter. Han har siden 1991 vært bosatt i Stavanger og vært med og grunnlagt Tou Scene, hvor han funger som programansvarlig. Han var styreleder i Norsk komponistforening 1988 – 1991, og har vært aktiv i programarbeid for Stavanger Symfoniorkester.

Festivalens kunstneriske ledere, Grieg Trio, har også invitert Oslo Strykekvartett – Geir Inge Lotsberg, Liv Hilde Klokk, Are Sandbakken og Øystein Sonstad. Kvartetten deltok første gang på ICMF i 1995. Da førte mesterklasser med Borodin-kvartetten til at de verdenskjente russiske veteranene inviterte de unge norske musikerne til flere treff.

Oslo Strykekvartett spiller blant mye annet Beethoven komplett, men utfører også et omfattende arbeid med norsk musikk. Innspillinger spenner fra Grieg, Carl Nielsen og Johan Svendsen via Alban Berg og Valen til Klaus Egge, Johan Kvandal, Magnar Åm og Lasse Thoresen, heter det i en pressemlding.

Programmet er under arbeid ved ICMF, og festivalen vil slippe flere navn løpende. På ICMF sine hjemmesider finnes flere offenltiggjorte navn.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev