Nils Henrik Asheim_innsiden (Foto: MIC)

ICMF Stavanger – Smakebiter fra programmet

Nils Henrik Asheim er festspillkomponist ved årets internasjonale kammermusikkfestival i Stavanger.

Kalender

Balladeskribent Nils Henrik Asheim, som selvsagt også er komponist, er den første festspillkomponisten ved International Chamber Music Festival i Stavanger på flere år, i følge Stavanger Aftenblad.

Asheim er også organist, og har improvisasjon på kirkeorgel som en av sine spesialiteter. Han har siden 1991 vært bosatt i Stavanger og vært med og grunnlagt Tou Scene, hvor han funger som programansvarlig. Han var styreleder i Norsk komponistforening 1988 – 1991, og har vært aktiv i programarbeid for Stavanger Symfoniorkester.

Festivalens kunstneriske ledere, Grieg Trio, har også invitert Oslo Strykekvartett – Geir Inge Lotsberg, Liv Hilde Klokk, Are Sandbakken og Øystein Sonstad. Kvartetten deltok første gang på ICMF i 1995. Da førte mesterklasser med Borodin-kvartetten til at de verdenskjente russiske veteranene inviterte de unge norske musikerne til flere treff.

Oslo Strykekvartett spiller blant mye annet Beethoven komplett, men utfører også et omfattende arbeid med norsk musikk. Innspillinger spenner fra Grieg, Carl Nielsen og Johan Svendsen via Alban Berg og Valen til Klaus Egge, Johan Kvandal, Magnar Åm og Lasse Thoresen, heter det i en pressemlding.

Programmet er under arbeid ved ICMF, og festivalen vil slippe flere navn løpende. På ICMF sine hjemmesider finnes flere offenltiggjorte navn.

Dette i følge en pressemelding.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev