Nils Henrik Asheim_innsiden (Foto: MIC)

ICMF Stavanger – Smakebiter fra programmet

Nils Henrik Asheim er festspillkomponist ved årets internasjonale kammermusikkfestival i Stavanger.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Balladeskribent Nils Henrik Asheim, som selvsagt også er komponist, er den første festspillkomponisten ved International Chamber Music Festival i Stavanger på flere år, i følge Stavanger Aftenblad.

Asheim er også organist, og har improvisasjon på kirkeorgel som en av sine spesialiteter. Han har siden 1991 vært bosatt i Stavanger og vært med og grunnlagt Tou Scene, hvor han funger som programansvarlig. Han var styreleder i Norsk komponistforening 1988 – 1991, og har vært aktiv i programarbeid for Stavanger Symfoniorkester.

Festivalens kunstneriske ledere, Grieg Trio, har også invitert Oslo Strykekvartett – Geir Inge Lotsberg, Liv Hilde Klokk, Are Sandbakken og Øystein Sonstad. Kvartetten deltok første gang på ICMF i 1995. Da førte mesterklasser med Borodin-kvartetten til at de verdenskjente russiske veteranene inviterte de unge norske musikerne til flere treff.

Oslo Strykekvartett spiller blant mye annet Beethoven komplett, men utfører også et omfattende arbeid med norsk musikk. Innspillinger spenner fra Grieg, Carl Nielsen og Johan Svendsen via Alban Berg og Valen til Klaus Egge, Johan Kvandal, Magnar Åm og Lasse Thoresen, heter det i en pressemlding.

Programmet er under arbeid ved ICMF, og festivalen vil slippe flere navn løpende. På ICMF sine hjemmesider finnes flere offenltiggjorte navn.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev