Paal Nilssen-Love, live

Husk Dugnad 2004!

Wuha-festivalen nærmer seg med stormskritt, og arrangørene har straks programmet klart. Den imponerende artistlisten inneholder navn som Surferosa, Furia, Askil Holm, Øystein Greni & Nikolai Eilertsen, Jono El Grande, Bjørn Eidsvåg, Johndoe, Lars Beckstrøm, Don Juan Dracula, Arild Andersen, Paal Nilssen-Love, Bugge Wesseltoft, Ravi & DJ Løv, Home Groan, Wibutee, El Corazon, Frost, Palace of Pleasure, Shining, Beezewax – og mange flere.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Av Arvid Skancke-Knutsen

Fra 26. januar til 1. februar 2004 er det klart for Dugnad – en idealistisk håndsrekning til fattige i Eritrea og Etiopia. Wuha-festivalen blir da til en ukes kulturaktiviteter på en rekke etablerte scener i Oslo-området – og flere andre steder i landet. Festivalen arrangeres av DUGNAD 2004. Billettinntektene går til tre bistandsprosjekter i Eritrea og Etiopia, i regi av Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Utviklingsfondet.

Inntekter fra Wuha-festivalen vil gå til tre prosjekter i regi av henholdsvis Redd Barna, Kirkens Nødhjelp og Utviklingsfondet, hvorav et prosjekt er i Eritrea og to i Etiopia. En bistandskomite bestående av blant annet Trygve Berg (Noragric, Norges Landbrukshøgskole), John Jones (Institutt for Globalt Nettverkssamarbeid, Informasjon og Studier) og Axel Borchgrevink (Norsk Utenrikspolitisk Institutt) har valgt ut hvilke prosjekter initiativtagerne bak Dugnad skal støtte med de innsamlede midlene.

Simen Joner, som blant annet er kjent fra folkrock-bandet The Hoodlums, er blant pådriverne for kulturfestivalen, hvor alle inntektene uavkortet går til Etiopia og Eritrea. Det idealistiske tiltaket ble unnfanget på en enkel måte, og kan være et godt eksempel på hvordan enkeltmennesker kanskje kan forandre verden en tanke.

— Jeg leste om at det var ny sultkatastrofe i emning i Eritrea og Etiopia, og tenkte etter hva det var jeg kunne gjøre, sa Joner om prosjektets unnfangelse til Ballade. – Det jeg kan, er jo å drive med musikk og å arrangere ting. Slik ble idéen om å lage en kulturfestival født.

En viktig del av festivalen vil være å fokusere positivt på de to landene, deriblant deres rike kulturelle og historiske arv.

— Dette skal ikke føles som en pengeinnsamling, dette skal være en festival. Det er viktig for oss å kunne presentere disse landene som noe annet enn ofre for nød og katastrofer. Vi arbeider sammen med Eritreisk Forening og Etiopisk Forening, og vi vil forsøke å presentere kultur fra disse landene i sammenheng med arrangementene, fortalte Joner.

Ballade gir sin fulle støtte til Dugnad 2004, og håper mange av våre lesere tar seg tid til å lese litt om prosjektet nå i juletiden. Det er også mulig å støtte prosjektet, selv om man ikke selv har mulighet til å delta. Pengene vil gå uavkortet gå til de tre prosjektene, og blir satt på en konto i Cultura Bank, som arrangørene omtaler som «Norges eneste etiske bank» (www.cultura.no). Dugnad 2004 har kontonummer 1254.20.20251. Prosjektet er et engangsfenomen, og alle som er med på prosjektet jobber gratis. For arrangørene er det ellers et mål at alle som vil, skal ha muligheten til å sette seg inn i prosjektet og delta på forskjellige måter.

Dugnad 2004 har dessuten fått egne hjemmesider siden sist Ballade skrev om prosjektet. Disse finner du på http://www.dugnad2004.no. Her kan du finne ut mer om de enkelte tiltakene i regi av Utviklingsfondet, Kirkens Nødhjelp og Redd Barna. Opplysninger om selve kulturfestivalen finner du på www.wuha.no.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.