Lasse Marhaug_Cage_Folkways_2 (Foto: Carl Kristian Johansen)

Henie-Onstad 40 år – Store konserter og bestillingsverk

SPUNK, Lasse Marhaug og Motorpsycho med Deathprod står på plakaten når kunstsenteret markerer 40 år i den 23. august.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Henie-Onstad har bestilt verket Lys av SPUNK i anledning jubileet, og det vil ha urpremiere kl. 15.00 i senterets studiosal.

Improvisasjonsensemblet SPUNK har spilt sammen i over ti år, og består av Hild Sofie Tafjord, Kristin Andersen, Lene Grenager og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje.

Samme dag er andre kulminsjon i Lasse Marhaugs graving i senterets lydarkiv med framføringen av verket Ear Era. Marhaug har jobbet i senterets katakomber siden februar i år, og har allerede presentert materiale i senterets studiosal. Marhaug skaper noe nytt av senterets historiske forhold til lydkunst, crossoveruttrykk, pop, rock og jazz, og den eraen oppsummeres kl. 18.00. 14. september blir kassettversjonen av Era Era framført.

Etter Marhaug kommer Motorpsycho og Deathprod (Helge Sten) til å slå seg sammen i konsertsammenheng for første gang på mange år. I likhet med Marhaug er også denne konserten gratis for publikum.

Motorpsycho har siden debut-albumet Lobotomizer fra 1991 sluppet et dusin album opparbeidet seg status som ett av Norges fremste live band i rockformatet. Bent Sæther, Hans Magnus Ryan og den nye trommeslageren Kenneth Kapstad slapp i år albumet Little Lucid Moments på Rune Grammofon.

Deathprod har siden debutalbumet Treetop Drive i 1994 vært en av sin generasjons fremste lydskapere av eksperimentell og elektronisk musikk. Sten har ved siden av soloprosjektet Deathprod gjort seg bemerket blant annet som medlem av Supersilent og som produsent for Arve Henriksen, Jaga Jazzist, The White Birch, og Nils Petter Molvær.

Dette i følge Henie-Onstad.

Stillinger

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev