Ellen Horn

Heldal venter på Horn

Petres kanalsjef Nils Heldal venter fortsatt på telefon fra kulturminister Ellen Horn – et halvt år etter at Horn lovet å ta opp spørsmålet om norskandelen av musikk på radio med kanalledelsen i NRK og P4.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

7. september 2000 hadde daværende sjef i Norske Gram Arve Løberg et leserinnlegg i ballade hvor han var bekymret for hvor lite norsk musikk som ble spilt på radio. At Løbergs egen statistikk viste at det blir spilt mer norsk musikk enn på lenge – lar jeg ligge.

Det interessante her er at selveste kulturminister Ellen Horn svarte på innlegget 12 september. Hun delte Løbergs bekymringer, men la debatten steindød i det hun proklamerte at «jeg vil ta problemkomplekset opp med ledelsen av de mest aktuelle kanalene, i første rekke NRK og P4».

Fint, tenkte jeg – vi får møte Kulturdepartementet. Da har vi en mulighet til å påpeke at det spilles mye mer norsk musikk på radio enn Topp 40-lista skulle tilsi. Den er jo som kjent formatert slik at P1s eldre lyttere ikke teller, nærradioene er vektet opp og så videre. Jeg gledet meg til å fortelle Kulturdepartementet om Petres aktivitet for å fram nytt norsk talent. Fortelle dem om millioner vi gladelig bruker på sessions og konserter, om vårt arbeid med nettstedet Urørt og så videre.

Kort sagt – jeg gledet meg og sjekket ivrig mail/post for en melding eller et brev med kulturdepartementlogo. Det viste seg at jeg ventet forgjeves. Det kom ingenting fra Kulturdepartementet. Jeg ringte dem – ikke en, men to ganger – med konkrete forslag på møtedatoer. Snakket med saksbehandlere, sekretærer, la igjen nummer – men ingen respons. Ingen ringte.

Jeg sendte mail til statssekretær Roger Ingebrigtsen – og uttrykte min utålmodighet – men ennå ingen verdens ting … ikke et eneste pip. Hvorfor?

Er det fordi Kulturdepartementet egentlig ikke bryr seg? At innlegget var å anse som et slags «bare-skriv-et-eller-annet-så-dør-debatten-så-kan-vi-glemme-hele-greia»-sak?

Jeg håper inderlig ikke det.

Derfor utfordrer jeg dere – selveste Kulturdepartementet og Raske (sic) Roger: Hvorfor har dere ikke gjort som dere sa? Hvorfor har dere ikke kalt inn til et møte nå et halvt år siden dere sa dere skulle gjøre det? Snart valgkamp nå – så dere kan vel vekke opp interessen igjen …?

Nils Heldal,
kanalsjef NRK Petre/Mpetre

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev